Sosatie bárányhússal, grillezett hús és zöldségek, korianderrel díszítve

Sosatie bárányhússal

A Sosatie egy tradicionális dél-afrikai étel, amelyet fűszeres húsokkal, például bárányhússal készítenek, és gyakran grilleznek. Az étel gazdag ízvilágot kínál, és szinte bármilyen húsfajtával elkészíthető, de a bárányhús az egyik legnépszerűbb választás. A zöldségekkel való kombinálása, valamint a friss koriander és citrom frissítése az ételt még ínycsiklandóbbá teszi. A Sosatie tökéletes étkezés egy baráti grillezéshez, vagy akár egy ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Bárányhús (pl. comb)
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Curry por
1 tk. Kömény
1 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Friss koriander
1 ek. Friss citromlé
1 db Zöldpaprika

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A bárányhúst vágd kockákra, majd tedd egy tálba. Add hozzá az olívaolajat, curry port, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy minden falatot bevonjon a fűszerkeverék.

    A bárányhúsnak egy éjszakai pácban történő áztatás segíthet jobban átvenni az ízeket.

    2

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.

    A gyömbért frissen reszelve használd, hogy frissebb ízt kapjon az étel.

    3

    A zöldpaprikát vágd fel nagyobb kockákra. A bárányhúst és zöldségeket váltakozva tűzd fel a nyársra.

    Ha nyársat használsz, ügyelj arra, hogy ne túl szorosan tűzd fel az alapanyagokat, hogy a hús könnyen átsüljön.

    4

    A nyársakat egy grillsütőben vagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd 8-10 percig, gyakran forgatva.

    A hús akkor lesz kész, ha kívül szépen megpirul, de belül még szaftos marad.

    5

    Tálald a kész sosatie-t friss korianderrel megszórva, és locsold meg friss citromlével.

    A citrom frissességet ad, míg a koriander szép színt és extra ízt biztosít.