A bárányhúst vágd kockákra, majd tedd egy tálba. Add hozzá az olívaolajat, curry port, köményt, sót és borsot. Keverd jól össze, hogy minden falatot bevonjon a fűszerkeverék.
A bárányhúsnak egy éjszakai pácban történő áztatás segíthet jobban átvenni az ízeket.
A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.
A gyömbért frissen reszelve használd, hogy frissebb ízt kapjon az étel.
A zöldpaprikát vágd fel nagyobb kockákra. A bárányhúst és zöldségeket váltakozva tűzd fel a nyársra.
Ha nyársat használsz, ügyelj arra, hogy ne túl szorosan tűzd fel az alapanyagokat, hogy a hús könnyen átsüljön.
A nyársakat egy grillsütőben vagy serpenyőben, közepes hőmérsékleten süsd 8-10 percig, gyakran forgatva.
A hús akkor lesz kész, ha kívül szépen megpirul, de belül még szaftos marad.
Tálald a kész sosatie-t friss korianderrel megszórva, és locsold meg friss citromlével.
A citrom frissességet ad, míg a koriander szép színt és extra ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.