Sosatie barna cukorral, csirke marinádot és koriandert tartalmazó étel

Sosatie Barna Cukorral

A sosatie egy hagyományos ázsiai étel, amely különféle húsokkal készülhet, de leggyakrabban csirkét használnak. A barna cukor és szójaszósz kombinációja édes és sós ízeket hoz létre, amelyet a koriander friss íze frissít fel. Az étel különösen kedvelt a családi összejöveteleken és az ünnepi vacsorákon, és tökéletes választás minden olyan étkezéshez, ahol valami ínycsiklandó és könnyen elkészíthető ételt keresünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkemell
3 ek. Barna cukor
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
4 db Lime levelek
2 ek. Kókuszolaj
1 csokor Friss koriander
1 db Friss chili (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd fel kis darabokra vagy csíkokra, hogy könnyen megsüljön.

    A csirkét egyenletes darabokra vágva könnyebben átsül és ízesebbé válik.

    2

    A fokhagymát és gyömbért finomra reszeld vagy aprítsd fel. A lime leveleket tépd kisebb darabokra.

    A gyömbér frissessége segít kiemelni az étel ízeit, és a lime levelek frissítő aromát adnak.

    3

    Egy tálban keverd össze a barna cukrot, szójaszószt, fokhagymát, gyömbért, lime leveleket és a koriandert.

    A barna cukor édes íze jól harmonizál a szójaszósz sós ízével, így édes-sós egyensúlyt teremtesz.

    4

    A csirkemell darabokat add hozzá a marinádhoz, és hagyd legalább 30 percig állni, hogy átjárja a fűszeres szósz.

    Ha időd engedi, hagyd marinálódni egy-két órán keresztül, hogy még ízesebb legyen.

    5

    Egy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, és add hozzá a csirkét. Sütögesd közepes hőmérsékleten, amíg minden oldalát aranybarnára pirítod.

    Ne tedd túl zsúfoltra a serpenyőt, hogy a csirke egyenletesen sülhessen.

    6

    Amikor a csirke megsült, tálald egy tányérra, és szórd meg friss korianderrel. Ha szeretnéd, chili szeletekkel díszítheted.

    A friss koriander egy kis frissességet ad az ételnek, a chili pedig pikáns csípősséget ad, ha szereted.