Spam musubi sriracha majonézzel, rizsből és nori algából készült hawaii étel.

Spam musubi sriracha majonézzel

A Spam musubi egy hawaii étel, amely a japán onigiri és a hawaii spam egyedi kombinációját hozza létre. A recept az amerikai katonák és a hawaii helyiek közötti hatásokból született meg, és azóta is rendkívül népszerű étel. A sriracha majonéz hozzáadása egy kis csípős ízt ad, ami remekül kiegészíti a gazdag Spam és a sós nori algát. A musubi egy könnyű, de ínycsiklandó étkezés, amit bármilyen alkalomra el lehet készíteni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Spam
200 g Rizs
2 db Nori algalap
1 ek. Sriracha szósz
2 ek. Majonéz
1 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.

    A rizst fontos jól leöblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat, így a főtt rizs nem lesz túl ragacsos.

    2

    A Spam-et szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre, majd egy serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.

    A Spam pirítása fokozza az ízét, és egy kis ropogósságot ad neki.

    3

    A sriracha szószt és majonézt keverd össze egy tálban, hogy elkészítsd a sriracha majonézt.

    A majonéz és sriracha kombinációja adja az étel krémes és enyhén csípős ízét, de az arányokat ízlés szerint módosíthatod.

    4

    A rizst egy tálban keverd össze a szójaszósszal és a cukorral, hogy a rizs egyenletesen ízesüljön.

    A szójaszósz és cukor keveréke adja meg a rizs édes és sós ízét, ami remekül kiegészíti a Spam-t.

    5

    A nori algalapokat helyezd le egy lapos felületre. A kezedet enyhén vizezd be, hogy a rizs ne ragadjon rá. A rizst formázd meg és helyezd rá a nori alá.

    A nori algalapot érdemes éles késsel könnyedén vágni, hogy a darabok egyenletesek legyenek.

    6

    Mikor a rizs el van rendezve a nori alapon, helyezd rá a pirított Spam szeleteket, majd kend meg a sriracha majonézzel.

    A majonéz könnyen elkenhető, de ügyelj arra, hogy minden szelet Spam-et egyenletesen beborítson.

    7

    Most hajtsd fel a nori széleit a rizs és Spam fölé, hogy egy kis szorítással rögzítsd a musubit.

    Ha nehezen rögzíted, akkor egy kis víz segíthet abban, hogy a nori összetapadjon.

    8

    Szeleteld fel a musubikat, és tálald egy kis extra sriracha majonézzel és szójaszósszal, ha szeretnéd.

    A musubi legfinomabb, ha frissen tálalod, de a maradék is remekül eltartható hűtőben.