A rizst alaposan öblítsd le, majd főzd meg sós vízben, amíg megpuhul.
A rizst fontos jól leöblíteni, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat, így a főtt rizs nem lesz túl ragacsos.
A Spam-et szeleteld fel kb. 1 cm vastagságú szeletekre, majd egy serpenyőben pirítsd meg mindkét oldalát, amíg aranybarna nem lesz.
A Spam pirítása fokozza az ízét, és egy kis ropogósságot ad neki.
A sriracha szószt és majonézt keverd össze egy tálban, hogy elkészítsd a sriracha majonézt.
A majonéz és sriracha kombinációja adja az étel krémes és enyhén csípős ízét, de az arányokat ízlés szerint módosíthatod.
A rizst egy tálban keverd össze a szójaszósszal és a cukorral, hogy a rizs egyenletesen ízesüljön.
A szójaszósz és cukor keveréke adja meg a rizs édes és sós ízét, ami remekül kiegészíti a Spam-t.
A nori algalapokat helyezd le egy lapos felületre. A kezedet enyhén vizezd be, hogy a rizs ne ragadjon rá. A rizst formázd meg és helyezd rá a nori alá.
A nori algalapot érdemes éles késsel könnyedén vágni, hogy a darabok egyenletesek legyenek.
Mikor a rizs el van rendezve a nori alapon, helyezd rá a pirított Spam szeleteket, majd kend meg a sriracha majonézzel.
A majonéz könnyen elkenhető, de ügyelj arra, hogy minden szelet Spam-et egyenletesen beborítson.
Most hajtsd fel a nori széleit a rizs és Spam fölé, hogy egy kis szorítással rögzítsd a musubit.
Ha nehezen rögzíted, akkor egy kis víz segíthet abban, hogy a nori összetapadjon.
Szeleteld fel a musubikat, és tálald egy kis extra sriracha majonézzel és szójaszósszal, ha szeretnéd.
A musubi legfinomabb, ha frissen tálalod, de a maradék is remekül eltartható hűtőben.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.