A Spenótos lasagne egy igazán különleges étel, amely ötvözi az olasz konyha hagyományos ízeit a friss, zöldséges kiegészítésekkel. A lasagne rétegei közé egy gazdag spenótot tartalmazó krémet helyezünk, amely a sajttal és a besamellel tökéletes harmóniát alkot. Az étel íze a lágy spenót, a sós sajt és a fűszeres hús (vagy esetleg húsmentes verzióban) egyedi egyvelege. A spenótos lasagne egy könnyedebb, de nagyon ínycsiklandó alternatívája a hagyományos húsos lasagnénak. Ezt az ételt imádják azok, akik szeretik a zöldséges, de gazdag fogásokat.
Ez a recept tökéletes választás, ha egy könnyed, de laktató ételt keresünk.
A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.
A hagymát és fokhagymát ne pirítsuk meg, csak dinszteljük üvegesre, hogy ne égjenek meg és ne legyenek keserűek.
Hozzáadjuk a megmosott spenótot, sóval és borssal ízesítjük, majd pár percig pároljuk.
A spenót gyorsan összeesik, ezért ne pároljuk túl sokáig, elég amíg összeesik. Ha fagyasztott spenótot használsz, alaposan nyomkodd ki belőle a vizet.
A spenótot összekeverjük a ricotta sajttal, és félretesszük.
Kóstold meg a spenótos-ricottás keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot, vagy akár egy kis reszelt szerecsendiót.
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, besamel mártást készítünk.
A besamel mártás készítésekor nagyon fontos a folyamatos keverés, hogy ne csomósodjon össze. Ha mégis csomós lesz, szűrjük át egy szitán.
Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, és rétegezzük a lasagne tésztát, spenótos ricottát, besamel mártást és reszelt sajtot.
Ha száraz lasagne tésztát használsz, érdemes előfőzni pár percig, hogy ne legyen kemény a kész lasagne. A rétegezés sorrendje tetszőleges, de a legalsó és legfelső réteg mindig besamel legyen, hogy ne száradjon ki.
A tetejét mozzarella sajttal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával.
A lasagnét tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük.
A lasagne tálalás előtt hagyjuk legalább 10-15 percig hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen és ne essen szét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.