Spenótos lasagne rétegezve, aranybarnára sült sajttal a tetején

Spenótos lasagne

A Spenótos lasagne egy igazán különleges étel, amely ötvözi az olasz konyha hagyományos ízeit a friss, zöldséges kiegészítésekkel. A lasagne rétegei közé egy gazdag spenótot tartalmazó krémet helyezünk, amely a sajttal és a besamellel tökéletes harmóniát alkot. Az étel íze a lágy spenót, a sós sajt és a fűszeres hús (vagy esetleg húsmentes verzióban) egyedi egyvelege. A spenótos lasagne egy könnyedebb, de nagyon ínycsiklandó alternatívája a hagyományos húsos lasagnénak. Ezt az ételt imádják azok, akik szeretik a zöldséges, de gazdag fogásokat.

Ez a recept tökéletes választás, ha egy könnyed, de laktató ételt keresünk.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
12 lap Lasagne tészta
400 g Friss spenót
250 g Ricotta sajt
100 g Parmezán sajt
200 g Mozzarella sajt
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
500 ml Tej
50 g Vaj
50 g Liszt
2 ek Olívaolaj
1 tk Info
1 tk Bors
1 csipet Szerecsendió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és olívaolajon megdinszteljük.

    A hagymát és fokhagymát ne pirítsuk meg, csak dinszteljük üvegesre, hogy ne égjenek meg és ne legyenek keserűek.

    2

    Hozzáadjuk a megmosott spenótot, sóval és borssal ízesítjük, majd pár percig pároljuk.

    A spenót gyorsan összeesik, ezért ne pároljuk túl sokáig, elég amíg összeesik. Ha fagyasztott spenótot használsz, alaposan nyomkodd ki belőle a vizet.

    3

    A spenótot összekeverjük a ricotta sajttal, és félretesszük.

    Kóstold meg a spenótos-ricottás keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot, vagy akár egy kis reszelt szerecsendiót.

    4

    A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük, besamel mártást készítünk.

    A besamel mártás készítésekor nagyon fontos a folyamatos keverés, hogy ne csomósodjon össze. Ha mégis csomós lesz, szűrjük át egy szitán.

    5

    Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, és rétegezzük a lasagne tésztát, spenótos ricottát, besamel mártást és reszelt sajtot.

    Ha száraz lasagne tésztát használsz, érdemes előfőzni pár percig, hogy ne legyen kemény a kész lasagne. A rétegezés sorrendje tetszőleges, de a legalsó és legfelső réteg mindig besamel legyen, hogy ne száradjon ki.

    6

    A tetejét mozzarella sajttal megszórjuk, és 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

    Ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takarjuk le alufóliával.

    7

    A lasagnét tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük.

    A lasagne tálalás előtt hagyjuk legalább 10-15 percig hűlni, hogy könnyebben szeletelhető legyen és ne essen szét.