A Spenótos tészta egy könnyű és tápláló étel, amely a zöldségek szerelmeseinek igazi kedvence. A spenótot gazdag ízvilágú, krémes szósszal ötvözik, amely tökéletesen harmonizál a tésztával. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik szeretnének valami egészségeset és ínycsiklandót az asztalra tenni, ráadásul gyorsan elkészíthető.
Ez a tészta nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, hiszen a spenót tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. A spenótos tészta az olasz konyha egyszerű, de nagyszerű fogása, amely bármelyik étkezést feldobja, legyen szó akár egy hétköznapi vacsoráról, akár egy ünnepi alkalomról.
Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint, majd csepegtesd le.
A tésztát mindig sós vízben főzd, hogy ízesebb legyen. A főzővízbe tehetsz egy kevés olajat is, hogy a tészta ne ragadjon össze. Tartsd meg egy kevés főzővizet, ha a szósz túl sűrű lenne, ezzel tudod hígítani.
Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a felaprított fokhagymát.
A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
Add hozzá a megmosott spenótot, és párold, amíg összeesik.
A spenótot alaposan mosd meg, mielőtt hozzáadod a serpenyőbe. A spenót hamar összeesik, ne párold túl sokáig.
Öntsd hozzá a tejszínt, és fűszerezd sóval és borssal. Főzd néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik.
Használhatsz főzőtejszínt vagy tejet is, de a főzőtejszín sűrűbb és krémesebb állagot ad. A szószt ne forrald túl sokáig, mert a tejszín kicsapódhat.
Keverd össze a tésztával, majd szórd meg reszelt parmezán sajttal és tálald.
A tésztát azonnal keverd össze a szósszal, amíg még forró, így jobban felszívja az ízeket. A parmezán sajt helyett használhatsz más kemény sajtot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.