Krémes spenótos tészta friss parmezánnal megszórva, fehér tányéron tálalva.

Spenótos tészta

A Spenótos tészta egy könnyű és tápláló étel, amely a zöldségek szerelmeseinek igazi kedvence. A spenótot gazdag ízvilágú, krémes szósszal ötvözik, amely tökéletesen harmonizál a tésztával. Ez a recept tökéletes választás azoknak, akik szeretnének valami egészségeset és ínycsiklandót az asztalra tenni, ráadásul gyorsan elkészíthető.

Ez a tészta nemcsak finom, hanem rendkívül tápláló is, hiszen a spenót tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, amelyek jótékony hatással vannak a szervezetre. A spenótos tészta az olasz konyha egyszerű, de nagyszerű fogása, amely bármelyik étkezést feldobja, legyen szó akár egy hétköznapi vacsoráról, akár egy ünnepi alkalomról.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
400 g Tészta
200 g Friss spenót
200 ml Tejszín
50 g Parmezán sajt
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk Info
0.5 tk Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint, majd csepegtesd le.

    A tésztát mindig sós vízben főzd, hogy ízesebb legyen. A főzővízbe tehetsz egy kevés olajat is, hogy a tészta ne ragadjon össze. Tartsd meg egy kevés főzővizet, ha a szósz túl sűrű lenne, ezzel tudod hígítani.

    2

    Melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg a felaprított fokhagymát.

    A fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    3

    Add hozzá a megmosott spenótot, és párold, amíg összeesik.

    A spenótot alaposan mosd meg, mielőtt hozzáadod a serpenyőbe. A spenót hamar összeesik, ne párold túl sokáig.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és fűszerezd sóval és borssal. Főzd néhány percig, amíg a szósz besűrűsödik.

    Használhatsz főzőtejszínt vagy tejet is, de a főzőtejszín sűrűbb és krémesebb állagot ad. A szószt ne forrald túl sokáig, mert a tejszín kicsapódhat.

    5

    Keverd össze a tésztával, majd szórd meg reszelt parmezán sajttal és tálald.

    A tésztát azonnal keverd össze a szósszal, amíg még forró, így jobban felszívja az ízeket. A parmezán sajt helyett használhatsz más kemény sajtot is.