A bélszínt vágd vékony csíkokra, sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd a húst nagy lángon 2-3 percig, majd vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
A bélszínt ne süsd túl, mert kiszárad. Fontos, hogy magas hőfokon, rövid ideig pirítsd, hogy belül puha maradjon.
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a szeletelt gombát és paprikát. Süsd 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A gombát addig süsd, amíg a saját leve elpárolog, és enyhén megbarnul.
Keverd hozzá a paradicsompürét és a mustárt, majd add hozzá a tejfölt és a tejszínt. Keverd simára, és ízesítsd sóval, borssal.
A tejfölt és tejszínt fokozatosan add hozzá, alacsony lángon, hogy ne csapódjon ki.
Tedd vissza a húst a serpenyőbe, és főzd 3-4 percig, hogy a hús átmelegedjen, és az ízek összeérjenek.
Ne forrald a szószt a hússal együtt, mert a hús megkeményedhet. Csak melegítsd át.
Szórd meg friss, aprított petrezselyemmel, és tálald melegen. Kínálj mellé főtt rizst vagy széles metéltet.
A Stroganoff bélszínt kínálhatod savanyú uborkával vagy kovászos uborkával is, hogy még gazdagabb legyen az ízélmény.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.