Cook the wild rice in chicken stock according to package instructions. Once cooked, set aside to cool slightly.
A vadrizst főzés előtt érdemes átöblíteni, hogy eltávolítsd a felesleges keményítőt. A csirkehúsleves helyett használhatsz zöldséglevest is a vegetáriánus változatért.
Finely chop the onion, garlic, and walnuts. Sauté them in butter over medium heat until fragrant and golden.
Ügyelj, hogy a hagymát és a fokhagymát ne égesd meg, mert keserű ízt adhat a tölteléknek. Közepes lángon, türelmesen párold őket.
Mix the sautéed mixture with the cooked wild rice, dried cranberries, salt, pepper, and fresh thyme to create the stuffing.
A töltelék ízét tovább fokozhatod egy kevés narancshéjjal vagy egy csipetnyi fahéjjal.
Preheat the oven to 180°C. Stuff each quail with the wild rice mixture and secure the openings with kitchen twine or toothpicks.
Ne tömd túl a fürjeket, mert a töltelék főzés közben megduzzadhat és szétrepesztheti a madarakat. A konyhai zsineg helyett használhatsz fogpiszkálót is a nyílások lezárásához.
Place the stuffed quails in a roasting pan. Brush them with melted butter and season with salt and pepper.
A felolvasztott vaj helyett használhatsz olívaolajat is, ha egészségesebb alternatívát keresel.
Roast the quails in the oven for 30-35 minutes, basting occasionally with the juices from the pan, until the skin is golden and crispy.
A sütési idő a fürjek méretétől függően változhat. A hús hőmérővel ellenőrizd, hogy a belső hőmérséklet elérte-e a 74°C-ot. Ha a bőr túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Let the quails rest for 5 minutes before serving. Serve hot with the remaining wild rice mixture on the side.
A pihentetés segít, hogy a hús szaftosabb maradjon. A maradék vadrizses tölteléket kínálhatod köretként, vagy felhasználhatod más ételekhez is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.