A darált marhahúst keverd össze sóval és borssal, majd formázz belőle négy egyforma pogácsát.
A húshoz adhatsz egy kevés Worcestershire szószt is a még intenzívebb ízért.
Forró serpenyőben, olívaolajon süsd meg a húspogácsákat mindkét oldalukon, amíg aranybarnára sülnek.
Használj magasabb zsírtartalmú darált húst, hogy a pogácsák szaftosabbak legyenek.
A banánokat hosszában vágd félbe, és kevés mézzel meglocsolva pirítsd meg egy serpenyőben, amíg aranybarnák lesznek.
A banánokat ne pirítsd túl, mert megéghetnek. Csak addig süsd, amíg aranybarnák nem lesznek és kissé megpuhulnak.
Pirítsd meg a zsemlék belső oldalát, hogy ropogósak legyenek.
A zsemléket pirítsd serpenyőben vagy grillen, hogy finom ropogósak legyenek. Vigyázz, ne égesd meg őket!
Vágd vékony szeletekre a vöröshagymát, és készítsd elő a jégsalátát.
A vöröshagymát áztasd hideg vízbe pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Állítsd össze a burgert: helyezd a zsemle alsó felére a jégsalátát, tedd rá a húspogácsát, majd rétegezd rá a sült banánokat és a hagymát. Kanalazz rá egy kevés majonézt, és zárd le a zsemle felső részével.
A majonéz helyett kipróbálhatsz mogyoróvajat is, nagyon jól illik a banánhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.