Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A báránycombot tisztítsd meg, majd papírtörlővel szárítsd meg.
A báránycombot érdemes előző nap bepácolni, hogy az ízek jobban átjárják.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, citromlevet, zúzott fokhagymát, sót és borsot. Ezzel a páccal dörzsöld be alaposan a báránycombot.
A pácba tehetsz rozmaringot vagy kakukkfüvet is, hogy még ízletesebb legyen a báránycomb.
Egy tepsibe helyezd el a feldarabolt zöldségeket, és öntsd alájuk a vizet vagy alaplevet. A báránycombot helyezd a zöldségek tetejére.
A zöldségek lehetnek pl. sárgarépa, burgonya, hagyma, zeller. A zöldségek felszívják a báránycomb szaftját, és nagyon finomak lesznek.
Tedd a tepsit az előmelegített sütőbe, és süsd a báránycombot 1,5-2 órán át. Félidőben fordítsd meg, és locsold meg a zöldségekből felszabaduló szafttal.
A sütési idő függ a báránycomb méretétől. A hús hőmérővel ellenőrizheted, hogy átsült-e. A belső hőmérsékletnek 60-65°C-nak kell lennie.
Amikor a báránycomb megsült, hagyd pihenni 15 percig tálalás előtt.
A pihentetés alatt a húsrostok ellazulnak, és a szaft egyenletesen eloszlik, így a báránycomb szaftosabb lesz.
Szeleteld fel a báránycombot vékony szeletekre, és tálald a sült zöldségekkel. Kínálj mellé friss salátát vagy burgonyapürét.
A báránycombhoz illik a mentaszósz is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.