Sült báránycomb rozmaringgal tálalva

Sült báránycomb rozmaringgal

A sült báránycomb rozmaringgal egy klasszikus étel, amely az ünnepi alkalmak elmaradhatatlan fogása. Az aromás rozmaring és a friss citrom jól kiegészíti a bárány gazdag ízét, és egy igazán ínycsiklandó ételt eredményez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 50 perc
Teljes 1 óra 5 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Báránycomb
2 ág Rozmaring
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
1 csipet Bors
1 db Citrom
200 ml Vörösbor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A báránycombot tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával.

    A fokhagymát reszelőn is lereszelheted a még intenzívebb ízért, vagy használj fokhagymakrémet a könnyebb eloszlathatóság érdekében.

    2

    A rozmaring ágakat tedd a húsra, majd locsold meg olívaolajjal és egy kevés citromlével.

    Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell, mert intenzívebb az íze. Egy teáskanálnyi szárított rozmaring kb. 2-3 friss ágnak felel meg.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és a báránycombot süsd minden oldalán 3-4 percig, amíg szép barna kérget kap.

    A húst magas hőfokon pirítsd, hogy gyorsan záródjanak a pórusok, így a szaft benne marad. Ne tegyél túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és a hús párolódni kezd.

    4

    Ezután tedd a báránycombot egy előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on 40-45 percig, hogy a hús puha és szaftos legyen.

    A sütési idő függ a hús vastagságától és a kívánt átsütöttségtől. Hőmérővel ellenőrizheted a hús belső hőmérsékletét. A rózsaszín, medium rare báránycomb belső hőmérséklete 55-60°C, a medium 60-65°C.

    5

    A sütés közben locsold meg a húst a saját levével, hogy megőrizze a nedvességét.

    Ha a hús nagyon száraznak tűnik, önthetsz alá egy kevés húslevest vagy vizet is a tepsibe.

    6

    Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a hús még szaftosabb legyen.

    A pihentetés alatt a hús rostjai ellazulnak, és a szaft egyenletesen eloszlik benne, így sokkal szaftosabb lesz.

    7

    Tálald a sült báránycombot friss salátával vagy párolt zöldségekkel, és egy pohár vörösborral.

    Kínálhatsz hozzá mentaszószt is, ami remekül illik a bárányhoz.