A báránycombot tisztítsd meg, majd dörzsöld be sóval, borssal és apróra vágott fokhagymával.
A fokhagymát reszelőn is lereszelheted a még intenzívebb ízért, vagy használj fokhagymakrémet a könnyebb eloszlathatóság érdekében.
A rozmaring ágakat tedd a húsra, majd locsold meg olívaolajjal és egy kevés citromlével.
Ha nincs friss rozmaringod, használhatsz szárítottat is, de abból kevesebb kell, mert intenzívebb az íze. Egy teáskanálnyi szárított rozmaring kb. 2-3 friss ágnak felel meg.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és a báránycombot süsd minden oldalán 3-4 percig, amíg szép barna kérget kap.
A húst magas hőfokon pirítsd, hogy gyorsan záródjanak a pórusok, így a szaft benne marad. Ne tegyél túl sok húst egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat, és a hús párolódni kezd.
Ezután tedd a báránycombot egy előmelegített sütőbe, és süsd 180°C-on 40-45 percig, hogy a hús puha és szaftos legyen.
A sütési idő függ a hús vastagságától és a kívánt átsütöttségtől. Hőmérővel ellenőrizheted a hús belső hőmérsékletét. A rózsaszín, medium rare báránycomb belső hőmérséklete 55-60°C, a medium 60-65°C.
A sütés közben locsold meg a húst a saját levével, hogy megőrizze a nedvességét.
Ha a hús nagyon száraznak tűnik, önthetsz alá egy kevés húslevest vagy vizet is a tepsibe.
Amikor elkészült, vedd ki a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig, hogy a hús még szaftosabb legyen.
A pihentetés alatt a hús rostjai ellazulnak, és a szaft egyenletesen eloszlik benne, így sokkal szaftosabb lesz.
Tálald a sült báránycombot friss salátával vagy párolt zöldségekkel, és egy pohár vörösborral.
Kínálhatsz hozzá mentaszószt is, ami remekül illik a bárányhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.