Sült csirke darabos onigiri, szezámmaggal és tengerifűvel

Sült csirke darabos onigiri

Az onigiri egy japán étel, amelyet általában rizsből formáznak, és különböző töltelékekkel készítenek. A klasszikus onigiri rizses golyó, amely a japán konyha egyszerű, de ínycsiklandó étkezése. A sült csirke darabos onigiri egy remek változata, amelyet gyakran készítenek otthon és az utcai árusok is kínálnak. Az étel rendkívül sokoldalú, hiszen a tölteléket variálhatjuk, a rizs pedig tökéletesen illik mindenféle ízesítéssel. A tengerifű és a szezámmag hozzáadásával még ínycsiklandóbbá válik.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
200 g Csirkehús (comb vagy mell)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag
2 lap Nori (tengerifű)
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst szeleteld fel kisebb darabokra, és ízesítsd szójaszósszal, sóval és borssal.

    A csirke szeleteknek egyenlő méretűeknek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst mindkét oldalán, amíg szép aranybarna nem lesz.

    Ha a csirkehús vastag, először pirítsd meg, majd lassú tűzön süsd át, hogy a belseje is átsüljön.

    3

    A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd hagyd kihűlni.

    A rizs ne legyen túl ragacsos, mert az onigiri nem fog jól formálódni.

    4

    A kihűlt rizsből formázz kis gombócokat, közepébe pedig egy-egy darab sült csirkehúst helyezz.

    A rizst nyomd össze jól, hogy tartsák meg az alakjukat, de ne legyen túl kemény.

    5

    A rizses golyókat a szezámmaggal és a darabokra tépett nori algával tálald.

    A nori tengerifű és a szezámmag jól kiegészíti a rizst és a csirkehúst.