A csirkehúst szeleteld fel kisebb darabokra, és ízesítsd szójaszósszal, sóval és borssal.
A csirke szeleteknek egyenlő méretűeknek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek.
Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, és süsd meg a csirkehúst mindkét oldalán, amíg szép aranybarna nem lesz.
Ha a csirkehús vastag, először pirítsd meg, majd lassú tűzön süsd át, hogy a belseje is átsüljön.
A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint, majd hagyd kihűlni.
A rizs ne legyen túl ragacsos, mert az onigiri nem fog jól formálódni.
A kihűlt rizsből formázz kis gombócokat, közepébe pedig egy-egy darab sült csirkehúst helyezz.
A rizst nyomd össze jól, hogy tartsák meg az alakjukat, de ne legyen túl kemény.
A rizses golyókat a szezámmaggal és a darabokra tépett nori algával tálald.
A nori tengerifű és a szezámmag jól kiegészíti a rizst és a csirkehúst.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.