A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsd meg őket egy kevés olajban, amíg aranybarnára sülnek.
A csirkehús pörkölése fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy ne süljenek túl gyorsan, hogy jól átsüljenek.
A hagymát vágd fel vékony karikákra, és add hozzá a csirkéhez, párold 5-7 percig, amíg a hagyma megpuhul.
A hagyma párolása fokozza az étel ízét, és segít, hogy a csirke még szaftosabb legyen.
A szójaszószt, mirint, cukrot és vizet egy kis tálban keverd össze, majd öntsd a serpenyőben lévő csirkére. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A mirin egy édesebb, gazdagabb ízt ad az ételnek, ezért érdemes az arányokat figyelni.
Verj fel 4 tojást egy tálban, majd öntsd rá a csirkére. Lefedve, közepes hőmérsékleten párold 5-7 percig, amíg a tojás megfő és szilárdul.
A tojásokat ne keverd meg a főzés közben, hogy megőrizzék a szaftos, lágy textúrájukat.
Tálald a sült csirke darabos Oyakodont egy adag frissen főtt rizs tetején. Tálalás előtt megszórhatod egy kis szezámmaggal.
A szezámmag extra ízt ad a fogásnak, és gazdagítja a tál esztétikai megjelenését.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.