Sült csirke darabos Oyakodon tálalva, tojással és rizsel

Sült csirke darabos Oyakodon

Az Oyakodon egy klasszikus japán étel, mely tojásos rizses ételt jelent. Az \'Oya\' jelentése szülő, a \'ko\' pedig gyermek, így az étel neve szó szerint \'szülő és gyermek\', utalva a tojásra és a csirkére. A sült csirke darabos változata egy gazdag, ínycsiklandó ételt kínál, amely tökéletes egy ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darabos, csirkemell vagy csirkecomb)
4 db Tojás
200 ml Víz
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 db Hagyma
1 tk. Szezámmag (opcionális)
2 csésze Főtt rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra, majd egy serpenyőben közepes hőmérsékleten pirítsd meg őket egy kevés olajban, amíg aranybarnára sülnek.

    A csirkehús pörkölése fokozza az ízeket, ezért fontos, hogy ne süljenek túl gyorsan, hogy jól átsüljenek.

    2

    A hagymát vágd fel vékony karikákra, és add hozzá a csirkéhez, párold 5-7 percig, amíg a hagyma megpuhul.

    A hagyma párolása fokozza az étel ízét, és segít, hogy a csirke még szaftosabb legyen.

    3

    A szójaszószt, mirint, cukrot és vizet egy kis tálban keverd össze, majd öntsd a serpenyőben lévő csirkére. Főzd 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A mirin egy édesebb, gazdagabb ízt ad az ételnek, ezért érdemes az arányokat figyelni.

    4

    Verj fel 4 tojást egy tálban, majd öntsd rá a csirkére. Lefedve, közepes hőmérsékleten párold 5-7 percig, amíg a tojás megfő és szilárdul.

    A tojásokat ne keverd meg a főzés közben, hogy megőrizzék a szaftos, lágy textúrájukat.

    5

    Tálald a sült csirke darabos Oyakodont egy adag frissen főtt rizs tetején. Tálalás előtt megszórhatod egy kis szezámmaggal.

    A szezámmag extra ízt ad a fogásnak, és gazdagítja a tál esztétikai megjelenését.