A csirkecombokat tisztítsd meg, és szárítsd meg papírtörlővel. Szórd meg sóval, borssal és paprikaporral.
A szárazra törlés segít, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak, és a bőr ropogósabb legyen.
Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd kb. 2-3 cm-es darabokra. Keverd össze olívaolajjal, sóval és zúzott fokhagymával.
Az édesburgonya darabok mérete legyen egyforma, hogy egyszerre süljenek meg.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá az ízesített édesburgonya darabokat.
A sütőpapír megakadályozza, hogy az édesburgonya leragadjon, és könnyebb lesz a tepsit tisztítani.
Helyezd a csirkecombokat a burgonya közé, és tegyél melléjük rozmaringágakat az ízesítéshez.
A rozmaring intenzív ízt ad a csirkének és a burgonyának. Ha nincs friss rozmaring, szárítottat is használhatsz.
Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd a tepsit kb. 40-45 percig, amíg a csirkecombok bőre aranybarnára sül, és a hús teljesen átsül.
A sütési idő függ a csirkecombok méretétől. Ellenőrizd, hogy a hús teljesen átsült-e, mielőtt kiveszed a sütőből. A combok vastagabb részénél szúrd meg egy villával, ha tiszta lé folyik ki, akkor kész.
Tálald a sült csirkecombokat forrón az édesburgonyával, friss salátával vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.
A csirkecombokat érdemes a sütőből kivéve 10 percig pihentetni, mielőtt felszeletelnéd, így a hús szaftosabb marad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.