Sült csirkecomb édesburgonyával tálalva

Sült csirkecomb édesburgonyával

A sült csirkecomb édesburgonyával egy igazi klasszikus fogás, amely a laktató ételek kedvelőinek és az egészségesebb választásokat keresőknek egyaránt megfelel. Az omlós csirkehús és az édesburgonya tökéletes harmóniát alkot, miközben az étel egyszerűsége miatt bármilyen alkalomra elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Csirkecomb
600 g Édesburgonya
30 ml Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 ág Friss rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprikapor (édes)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztítsd meg, és szárítsd meg papírtörlővel. Szórd meg sóval, borssal és paprikaporral.

    A szárazra törlés segít, hogy a fűszerek jobban megtapadjanak, és a bőr ropogósabb legyen.

    2

    Az édesburgonyát hámozd meg, majd vágd kb. 2-3 cm-es darabokra. Keverd össze olívaolajjal, sóval és zúzott fokhagymával.

    Az édesburgonya darabok mérete legyen egyforma, hogy egyszerre süljenek meg.

    3

    Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és helyezd rá az ízesített édesburgonya darabokat.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy az édesburgonya leragadjon, és könnyebb lesz a tepsit tisztítani.

    4

    Helyezd a csirkecombokat a burgonya közé, és tegyél melléjük rozmaringágakat az ízesítéshez.

    A rozmaring intenzív ízt ad a csirkének és a burgonyának. Ha nincs friss rozmaring, szárítottat is használhatsz.

    5

    Előmelegített sütőben, 200°C-on süsd a tepsit kb. 40-45 percig, amíg a csirkecombok bőre aranybarnára sül, és a hús teljesen átsül.

    A sütési idő függ a csirkecombok méretétől. Ellenőrizd, hogy a hús teljesen átsült-e, mielőtt kiveszed a sütőből. A combok vastagabb részénél szúrd meg egy villával, ha tiszta lé folyik ki, akkor kész.

    6

    Tálald a sült csirkecombokat forrón az édesburgonyával, friss salátával vagy párolt zöldségekkel kiegészítve.

    A csirkecombokat érdemes a sütőből kivéve 10 percig pihentetni, mielőtt felszeletelnéd, így a hús szaftosabb marad.