A csirkecombokat tisztítsd meg, majd sózd, borsozd és szórd meg fokhagyma porral. Hagyd állni 15 percig, hogy az ízek átjárják.
Ha van időd, hagyd a csirkecombokat akár egy órán át is pácolódni a hűtőben, hogy még intenzívebb legyen az ízük.
Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Egy tepsit kenj ki olívaolajjal, helyezd bele a csirkecombokat, és tegyél melléjük rozmaring ágakat. Süsd 40-45 percig, amíg a bőr ropogósra sül és a hús megpuhul.
A sütés felénél érdemes a combokat megfordítani, hogy egyenletesen süljenek. Ha a bőr túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Közben hámozd meg a burgonyákat, és vágd kisebb darabokra. Főzd sós vízben kb. 20 percig, amíg teljesen megpuhulnak.
A burgonya egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy egyszerre főjenek meg.
Szűrd le a burgonyát, és törd össze burgonyanyomóval. Adj hozzá vajat és forró tejet, majd keverd simára. Ízlés szerint sóval ízesítsd.
A burgonyapüré akkor lesz igazán krémes, ha forró tejet és olvasztott vajat használsz. Ne használd botmixerrel, mert ragacsos lesz!
Tálald a sült csirkecombokat a burgonyapürével. Friss zöldfűszerekkel vagy salátával díszítve kínálhatod.
A tálalásnál használhatsz egy kis olvasztott vajat a burgonyapürén, hogy még ízletesebb legyen. A combokat locsold meg a saját szaftjával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.