Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Tisztítsd meg a galambokat, távolítsd el az esetleges tollmaradványokat, és öblítsd le hideg víz alatt.
A galambok alapos tisztítása kulcsfontosságú. Különös figyelmet fordíts a belsejükre és a tollmaradványokra.
Dörzsöld be a galambokat sóval és borssal kívül-belül. Tölts minden galamb belsejébe egy gerezd fokhagymát, egy ág rozmaringot és egy szelet citromot.
A fokhagyma, rozmaring és citrom aromái átjárják a húst sütés közben, így még ízletesebb lesz.
Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat az olívaolajjal, és pirítsd meg a galambokat mindkét oldalukon, hogy aranybarna kérget kapjanak.
A vaj és az olívaolaj kombinációja segít a galamboknak egyenletesen barnulni, és megakadályozza a vaj megégését.
Helyezd a galambokat egy tepsibe, önts alájuk fehérbort, és fedd le alufóliával. Süsd 20 percig lefedve.
A fehérbor segít megőrizni a hús nedvességtartalmát és gazdag ízt ad neki. Használj száraz fehérbort.
Vedd le a fóliát, locsold meg a galambokat a tepsi szaftjával, és süsd további 10 percig, amíg a bőr ropogós nem lesz.
A fólia levétele után a bőr megpirul és ropogós lesz. A locsolgatás segít, hogy a hús ne száradjon ki.
Tálalás előtt pihentesd a galambokat 5 percig. Tálald friss petrezselyemmel díszítve, sült burgonyával vagy párolt zöldségekkel.
A pihentetés segít, hogy a szaftok a húsban maradjanak, így szaftosabb lesz a végeredmény. A friss petrezselyem frissességet kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.