A kacsacombokat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra papírtörlővel. Dörzsöld be sóval, borssal és majoránnával, majd hagyd állni 30 percig.
A szárazra törlés fontos, hogy a bőr ropogósabb legyen sütés közben. A fűszerezés előtt pácold a húst egy éjszakán át a hűtőben, hogy az ízek jobban átjárják.
Melegítsd elő a sütőt 160°C-ra. A kacsacombokat bőrével lefelé helyezd egy tepsibe, majd adj hozzá néhány gerezd fokhagymát.
A fokhagyma ízt ad a szaftnak és a húsnak is.
Fedd le alufóliával, majd süsd 2 órán át. Félidőben fordítsd meg a combokat, hogy egyenletesen puhuljanak.
A fólia segít megőrizni a hús nedvességtartalmát.
Távolítsd el a fóliát, és emeld a sütő hőmérsékletét 200°C-ra. Süsd további 20-30 percig, amíg a bőr ropogós és aranybarna lesz.
A sütés végén grill fokozaton is rápiríthatsz a bőrre, de figyelj, hogy ne égjen meg!
Amíg a kacsa sül, készítsd el a párolt lilakáposztát. A káposztát vágd vékony csíkokra, a hagymát aprítsd fel, az almát hámozd meg és reszeld le.
A káposztát gyalun is felszeletelheted a gyorsabb és egyenletesebb eredmény érdekében.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a kacsazsírt, majd párold meg rajta a vöröshagymát üvegesre.
Ha nincs kacsazsírod, használhatsz olajat vagy vajat is.
Add hozzá a lilakáposztát, az ecetet, a cukrot, a sót és az őrölt köményt. Keverd jól össze, majd közepes lángon párold 30-40 percig, amíg teljesen megpuhul.
Az ecet segít megőrizni a káposzta színét, és savanykás ízt ad neki. Egy kevés balzsamecet is jól illik hozzá.
A káposztát időnként keverd át, ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet, hogy ne égjen le.
A párolás során figyelj a folyadék mennyiségére, és pótold, ha szükséges.
Amikor a kacsa és a lilakáposzta is elkészült, tálald a ropogósra sült kacsacombokat a párolt lilakáposztával.
A tálaláskor díszítheted friss petrezselyemmel vagy kakukkfűvel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.