Sült kacsacomb almás káposztával tálalva

Sült kacsacomb almás káposztával

A sült kacsacomb almás káposztával a magyar konyha egyik legnépszerűbb ünnepi fogása. A kacsa elkészítése különleges gondosságot igényel, de a végeredmény minden fáradságot megér: ropogós bőrű, szaftos hús, amely tökéletesen harmonizál az édes-savanyú almás káposztával. Ahogy a kacsacomb sül a sütőben, a majoranna és fokhagyma illata betölti a konyhát, míg az almás káposzta párolódása közben édes és savanykás aromák keverednek. A vörösbor hozzáadása nemcsak az ízeket gazdagítja, hanem szép, mély színt is ad a húsnak. Ez az étel tökéletes választás ünnepi alkalmakkor, mint például karácsony vagy családi összejövetelek. A friss, ropogós kenyérrel vagy burgonyapürével tálalt kacsacomb igazi ínyencség, amely a magyar gasztronómia gazdag hagyományait idézi.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Kacsacomb
2 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Majoranna
3 gerezd Fokhagyma
100 ml Vörösbor
1 db Vöröskáposzta
2 db Alma
1 db Vöröshagyma
2 ek. Cukor
2 ek. Ecet
2 ek. Napraforgóolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsacombokat alaposan mosd meg, majd töröld szárazra. Sózd, borsozd meg, és dörzsöld be a majorannával. A fokhagymát szeleteld fel, majd helyezd a húsra, és hagyd pácolódni legalább 1 órát.

    A legjobb íz érdekében hagyd a húst pácolódni egy éjszakán át a hűtőben.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Helyezd a kacsacombokat egy tepsibe, és önts alá egy kevés vizet. Fedd le alufóliával, majd süsd 1,5 órán át, időnként locsolgatva a saját levével.

    A víz segít megőrizni a hús szaftosságát. Ha a víz elfőne, pótold.

    3

    Az utolsó 20 percben vedd le a fóliát, és öntsd rá a vörösbort, majd süsd tovább, amíg a bőre ropogósra pirul.

    A vörösbor mélyebb ízt és szép színt ad a húsnak. A bőre akkor lesz igazán ropogós, ha a sütő felső részében sütöd.

    4

    Amíg a kacsa sül, készítsd el az almás káposztát. A vöröshagymát vágd finomra, az almát hámozd meg és reszeld le. A káposztát vékony csíkokra szeleteld.

    A káposztát gyaluld le, úgy még egyenletesebb lesz.

    5

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a cukrot, és karamellizáld világos arany színűre. Add hozzá a hagymát, párold üvegesre, majd keverd bele a káposztát és az almát.

    Vigyázz, hogy a cukor ne égjen meg, mert keserű lesz!

    6

    Sózd, borsozd, majd öntsd hozzá az ecetet. Párold fedő alatt kb. 30 percig, amíg a káposzta megpuhul, de még kissé roppanós marad.

    Kóstold meg a káposztát, és ízlés szerint adj hozzá még ecetet vagy cukrot.

    7

    Tálald a ropogós sült kacsacombokat az ízletes almás káposztával, friss kenyérrel vagy burgonyapürével.

    A tálalás előtt pihentesd a kacsacombot pár percig, hogy a szaft egyenletesen eloszoljon benne.