A kacsamell bőrét éles késsel rácsozd be, vigyázva, hogy ne vágj túl mélyre. Sózd és borsozd mindkét oldalát.
A bevágás segít, hogy a zsír kisüljön a bőrből, és ropogósabb legyen. Ügyelj, hogy ne vágd át a húst!
Egy hideg serpenyőben helyezd el a kacsamelleket bőrrel lefelé. Közepes lángon süsd, amíg a zsír nagy része kisül, és a bőr aranybarna lesz, körülbelül 8-10 perc alatt.
A hideg serpenyőben kezdve a zsír fokozatosan sül ki, és a bőr szép ropogós lesz. Ne kapkodd el, hagyd időt a zsírnak!
Fordítsd meg a kacsamelleket, és süsd további 4-5 percig, hogy a hús közepesen átsült legyen. Ha szeretnéd, süsd tovább a kívánt átsütési szint eléréséig.
A kacsamell akkor a legfinomabb, ha belül rózsaszín marad. Használj húshőmérőt a tökéletes átsütéshez. A közepesen átsült (medium rare) 54-57°C.
Vedd ki a kacsamelleket a serpenyőből, és hagyd pihenni alufóliával letakarva 5-10 percig.
A pihentetés alatt a húsrostok ellazulnak, és a hús szaftosabb marad.
Közben a zöldbabot tisztítsd meg, és forrásban lévő sós vízben főzd 3-4 percig, majd szűrd le és azonnal hűtsd le hideg vízben, hogy megőrizze a színét.
A jeges vízben való lehűtés megállítja a főzési folyamatot, és a zöldbab megtartja élénk zöld színét és roppanósságát.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, majd add hozzá a zöldbabot. Sózd, borsozd, és párold még 3-4 percig.
Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.
A pihenés után szeleteld fel a kacsamelleket, és tálald a vajas, fokhagymás zöldbabbal. Díszítsd friss petrezselyemmel.
A kacsamelleket vágd vékony szeletekre, a rostokra merőlegesen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.