Sült kacsamell zöldbabkörettel tálalva

Sült kacsamell zöldbabkörettel

A sült kacsamell zöldbabkörettel egy elegáns és ízletes fogás, amely tökéletes választás különleges alkalmakra. A kacsamell ropogós bőre és szaftos húsa, valamint a vajas, fokhagymás zöldbab harmóniája garantáltan lenyűgöz mindenkit. Ez a recept a magyar konyha egyszerűségét és a minőségi alapanyagok fontosságát hangsúlyozza, miközben modern és kifinomult ízvilágot nyújt. Ideális választás egy ünnepi vacsorához vagy egy különleges hétvégi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Kacsamell
300 g Zöldbab
30 g Vaj
2 gerezd Fokhagyma
1 csokor Friss petrezselyem
1 tk.
1 tk. Bors
1 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A kacsamell bőrét éles késsel rácsozd be, vigyázva, hogy ne vágj túl mélyre. Sózd és borsozd mindkét oldalát.

    A bevágás segít, hogy a zsír kisüljön a bőrből, és ropogósabb legyen. Ügyelj, hogy ne vágd át a húst!

    2

    Egy hideg serpenyőben helyezd el a kacsamelleket bőrrel lefelé. Közepes lángon süsd, amíg a zsír nagy része kisül, és a bőr aranybarna lesz, körülbelül 8-10 perc alatt.

    A hideg serpenyőben kezdve a zsír fokozatosan sül ki, és a bőr szép ropogós lesz. Ne kapkodd el, hagyd időt a zsírnak!

    3

    Fordítsd meg a kacsamelleket, és süsd további 4-5 percig, hogy a hús közepesen átsült legyen. Ha szeretnéd, süsd tovább a kívánt átsütési szint eléréséig.

    A kacsamell akkor a legfinomabb, ha belül rózsaszín marad. Használj húshőmérőt a tökéletes átsütéshez. A közepesen átsült (medium rare) 54-57°C.

    4

    Vedd ki a kacsamelleket a serpenyőből, és hagyd pihenni alufóliával letakarva 5-10 percig.

    A pihentetés alatt a húsrostok ellazulnak, és a hús szaftosabb marad.

    5

    Közben a zöldbabot tisztítsd meg, és forrásban lévő sós vízben főzd 3-4 percig, majd szűrd le és azonnal hűtsd le hideg vízben, hogy megőrizze a színét.

    A jeges vízben való lehűtés megállítja a főzési folyamatot, és a zöldbab megtartja élénk zöld színét és roppanósságát.

    6

    Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és add hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd 1-2 percig, majd add hozzá a zöldbabot. Sózd, borsozd, és párold még 3-4 percig.

    Vigyázz, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserű lesz. Alacsony lángon pirítsd.

    7

    A pihenés után szeleteld fel a kacsamelleket, és tálald a vajas, fokhagymás zöldbabbal. Díszítsd friss petrezselyemmel.

    A kacsamelleket vágd vékony szeletekre, a rostokra merőlegesen.