Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A tészta szobahőmérsékleten könnyebben nyújtható, és kevésbé fog szakadni.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a felületre.
A sült kacsamellet vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát szeleteld fel vékonyan.
A vékonyra szeletelt kacsamell és hagyma egyenletesen sül meg a calzone-ban.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát közepes lángon, amíg karamellizálódik. Adj hozzá egy kevés balzsamecetet, és párold további 2 percig.
A karamellizált hagyma édes íze jól passzol a kacsához. Vigyázz, hogy ne égjen meg!
Keverd össze a pirított hagymát a sült kacsamellel, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, sóval és borssal.
A rozmaring remekül illik a kacsához, de más fűszernövényeket is használhatsz ízlés szerint.
A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal. Szórd a kacsás-hagymás keverék tetejére.
A sajtok mennyiségét ízlés szerint variálhatod. Használhatsz más, jól olvadó sajtokat is.
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A villa segít a szélek alapos lezárásában, így a töltelék nem fog kifolyni sütés közben.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz tejfölt vagy tejet is a tetejére kenve.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, figyelj rá, hogy ne égjen meg.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.
Az olívaolajjal való meglocsolás fokozza az ízeket és a látványt is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.