Sült kacsás calzone frissen sütve

Sült kacsás calzone

A calzone az olasz konyha egyik legismertebb töltött pizzája, amelyet változatos töltelékekkel készítenek. Ez a sült kacsás változat egy igazi ínyenc fogás, amely a gazdag ízvilágú sült kacsamellet és a karamellizált vöröshagymát ötvözi a ropogósra sült pizzatésztával. A rozmaring és a balzsamecet finom egyensúlyt teremt az édes és sós ízek között, míg az olvadó sajt tökéletes harmóniát biztosít. Ha valami igazán különleges calzone-t keresel, ezt mindenképp próbáld ki! Tipp: Ha extra gazdag ízre vágysz, tálalás előtt szórj rá friss petrezselymet vagy locsold meg egy kevés mézzel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 18 perc
Teljes 33 perc
620 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Pizza tészta
200 g Sült kacsamell
150 g Mozzarella sajt
50 g Parmezán sajt
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 ml Balzsamecet
10 ml Olívaolaj
1 tk. Rozmaring
1 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    A tészta szobahőmérsékleten könnyebben nyújtható, és kevésbé fog szakadni.

    2

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.

    A lisztezés megakadályozza, hogy a tészta leragadjon a felületre.

    3

    A sült kacsamellet vágd vékony csíkokra, a vöröshagymát szeleteld fel vékonyan.

    A vékonyra szeletelt kacsamell és hagyma egyenletesen sül meg a calzone-ban.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a vöröshagymát közepes lángon, amíg karamellizálódik. Adj hozzá egy kevés balzsamecetet, és párold további 2 percig.

    A karamellizált hagyma édes íze jól passzol a kacsához. Vigyázz, hogy ne égjen meg!

    5

    Keverd össze a pirított hagymát a sült kacsamellel, a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, sóval és borssal.

    A rozmaring remekül illik a kacsához, de más fűszernövényeket is használhatsz ízlés szerint.

    6

    A mozzarellát reszeld le, és keverd össze a parmezánnal. Szórd a kacsás-hagymás keverék tetejére.

    A sajtok mennyiségét ízlés szerint variálhatod. Használhatsz más, jól olvadó sajtokat is.

    7

    A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.

    A villa segít a szélek alapos lezárásában, így a töltelék nem fog kifolyni sütés közben.

    8

    Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.

    A tojás helyett használhatsz tejfölt vagy tejet is a tetejére kenve.

    9

    Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.

    A sütési idő függ a sütő teljesítményétől, figyelj rá, hogy ne égjen meg.

    10

    Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd locsold meg egy kevés olívaolajjal és tálald melegen.

    Az olívaolajjal való meglocsolás fokozza az ízeket és a látványt is.