Melegítsd elő a serpenyőt közepes lángon, majd önts bele 2 evőkanál olajat. Amikor az olaj felforrósodott, helyezd bele a kolbászokat.
Ügyelj arra, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a kolbász kívül megég, belül pedig nyers marad.
Süsd a kolbászokat oldalanként 4-5 percig, amíg szép aranybarna kérget nem kapnak. Közben többször forgasd meg őket, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön.
Ha a kolbász nagyon vastag, érdemes a sütés végén lefedni a serpenyőt, hogy a belseje is átsüljön.
Amíg a kolbászok sülnek, készítsd el az uborkasalátát. Hámozd meg az uborkát, majd vékony szeletekre vágd.
Ha az uborka héja vastag és keserű, mindenképpen hámozd meg. Ha vékony, akkor rajta hagyhatod.
A hagymát is hámozd meg, majd vágd vékony karikákra. Egy tálban keverd össze az uborkát és a hagymát.
A hagymát érdemes előtte sós vízben áztatni pár percig, hogy enyhébb legyen az íze.
Egy kis tálban keverd össze az ecetet, a cukrot, a sót és a borsot. Öntsd az uborkás keverékre, majd alaposan keverd össze. Hagyd állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A salátalébe tehetsz egy kevés aprított kaprot is, ami nagyon jól illik az uborkához.
Ha a kolbászok elkészültek, vedd le őket a tűzről, és hagyd pár percig pihenni. Tálald mustárral és az elkészített uborkasalátával.
A kolbász mellé kínálhatsz friss kenyeret is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.