A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg egy edényben 15-20 perc alatt.
A jázminrizs könnyen megfő, és illatos, enyhén ragacsos textúrája tökéletesen illik a japán ételekhez.
A lazacfilét sózd és borsozd, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalát, amíg enyhén aranybarna és átsült lesz.
A lazacot ne süsd túl, mert a hal gyorsan kiszáradhat, és elveszíti a puha textúráját.
A vöröshagymát vékonyan szeleteld fel, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.
A hagyma pirítása édes ízt ad a fogásnak, és még gazdagabbá teszi a szószt.
A tojásokat verd fel, és keverd össze a szójaszósz, mirin és dashi alaplé keverékével.
A tojás keveréket ne hagyd túl hosszú ideig főzni, hogy lágy állagú maradjon.
A lazacot tedd a rizs tetejére, majd öntsd rá a szójaszószos tojáskeveréket, és főzd alacsony lángon, amíg a tojás kissé megszilárdul.
Ne forrald a keveréket, mert akkor a tojás túlságosan megfőhet. Csak addig főzd, amíg egy kicsit megdermed.
Tálald a sült lazacos Oyakodont friss korianderrel díszítve.
A koriander frissessége remekül kiegészíti az ételt, és segít kiegyensúlyozni az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.