Sült lazacos Oyakodon, tojással és rizses alapú szósszal

Sült lazacos Oyakodon

A Oyakodon egy tradicionális japán étel, amely tojással és hússal készül, gyakran csirkével. Az étel egyszerű, de gazdag ízű, és tökéletesen illik a rizshez. A lazac változata egy modern, ínycsiklandó változata a klasszikus Oyakodonnak. A szósz, amely tojást, dashi alaplét és szójaszószt tartalmaz, gazdag és krémes textúrát ad, miközben a lazac minden falatban egyedi ízt ad az ételhez. Technikai tanács: A tojás állagát érdemes figyelemmel kísérni, hogy krémes, de nem túlságosan megfőtt maradjon.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Lazacfilé
200 g Jázminrizs
2 db Tojás
1 db Vöröshagyma
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
300 ml Dashi alaplé
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd meg, majd főzd meg egy edényben 15-20 perc alatt.

    A jázminrizs könnyen megfő, és illatos, enyhén ragacsos textúrája tökéletesen illik a japán ételekhez.

    2

    A lazacfilét sózd és borsozd, majd egy serpenyőben, közepes lángon pirítsd meg mindkét oldalát, amíg enyhén aranybarna és átsült lesz.

    A lazacot ne süsd túl, mert a hal gyorsan kiszáradhat, és elveszíti a puha textúráját.

    3

    A vöröshagymát vékonyan szeleteld fel, és egy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma pirítása édes ízt ad a fogásnak, és még gazdagabbá teszi a szószt.

    4

    A tojásokat verd fel, és keverd össze a szójaszósz, mirin és dashi alaplé keverékével.

    A tojás keveréket ne hagyd túl hosszú ideig főzni, hogy lágy állagú maradjon.

    5

    A lazacot tedd a rizs tetejére, majd öntsd rá a szójaszószos tojáskeveréket, és főzd alacsony lángon, amíg a tojás kissé megszilárdul.

    Ne forrald a keveréket, mert akkor a tojás túlságosan megfőhet. Csak addig főzd, amíg egy kicsit megdermed.

    6

    Tálald a sült lazacos Oyakodont friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége remekül kiegészíti az ételt, és segít kiegyensúlyozni az ízeket.