SĂŒlt marhahĂșs fƱszeres szĂłszban, rozmaringgal tĂĄlalva

SĂŒlt marhahĂșs fƱszeres szĂłszban

A sĂŒlt marhahĂșs fƱszeres szĂłszban egy igazi Ă­nyenc fogĂĄs, amely a nemzetközi Ă­zvilĂĄgot ötvözi a hĂĄzias konyha egyszerƱsĂ©gĂ©vel. A szĂłsz gazdag aromĂĄi tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­tik a marhahĂșs karakteres Ă­zĂ©t, Ă­gy ez az Ă©tel minden alkalmat kĂŒlönlegessĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 600 g MarhahĂșs (rostĂ©lyos vagy hĂĄtszĂ­n)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 50 ml Szójaszósz
⭕ 20 ml Worcestershire szósz
⭕ 2 ek. ParadicsompĂŒrĂ©
⭕ 30 ml Olívaolaj
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 0.5 tk. Chilipor (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst tisztĂ­tsd meg, Ă©s vĂĄgd vastag szeletekre. SzĂłrd meg sĂłval Ă©s borssal, majd hagyd ĂĄllni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 15 percig.

    A hĂșst sĂŒtĂ©s elƑtt vedd ki a hƱtƑbƑl, hogy szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱ legyen. Így egyenletesebben fog sĂŒlni.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a marhahĂșst mindkĂ©t oldalĂĄn 2-3 percig, hogy kĂ©rget kapjon. EzutĂĄn tedd fĂ©lre.

    A serpenyƑ legyen nagyon forrĂł, amikor a hĂșst beleteszed, hogy azonnal kĂ©rget kapjon. Ne tegyĂ©l tĂșl sok hĂșst a serpenyƑbe egyszerre, mert lehƱti az olajat.

    3

    A serpenyƑben dinszteld meg az aprĂłra vĂĄgott vöröshagymĂĄt Ă©s zĂșzott fokhagymĂĄt, majd add hozzĂĄ a paradicsompĂŒrĂ©t, szĂłjaszĂłszt Ă©s Worcestershire szĂłszt.

    Ha nincs Worcestershire szószod, hasznålhatsz egy kevés balzsamecetet vagy vörösborecetet is.

    4

    Adj hozzĂĄ rozmaringĂĄgat Ă©s chiliporral Ă­zesĂ­tsd, ha szereted a pikĂĄns Ă­zeket. FƑzd a szĂłszt alacsony lĂĄngon 10 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A rozmaring helyett hasznĂĄlhatsz kakukkfĂŒvet vagy mĂĄs fƱszernövĂ©nyt is. A chilipor mennyisĂ©gĂ©t Ă­zlĂ©s szerint ĂĄllĂ­tsd be.

    5

    Tedd vissza a marhahĂșst a serpenyƑbe, Ă©s lassĂș tƱzön fƑzd tovĂĄbbi 10 percig a szĂłszban, hogy a hĂșs omlĂłs legyen Ă©s ĂĄtvegye a fƱszerek Ă­zĂ©t.

    Ha a szĂłsz tĂșl sƱrƱ, adhatsz hozzĂĄ egy kevĂ©s hĂșslevest vagy vizet.

    6

    TĂĄlald a sĂŒlt marhahĂșst melegen, a fƱszeres szĂłsszal leöntve. KöretkĂ©nt pĂĄrolt zöldsĂ©gek vagy burgonyapĂŒrĂ© ajĂĄnlott.

    A hĂșst kĂ­nĂĄlhatod friss zöldfƱszerekkel megszĂłrva.