Az oldalast darabold fel 3-4 csontos szeletre, majd sózd, borsozd és dörzsöld be a pirospaprikával.
Ne spórolj a fűszerekkel! A pirospaprika mennyiségét ízlés szerint növelheted, ha szereted a csípőset.
A fokhagymát zúzd össze, és keverd össze az olívaolajjal, rozmaringgal, kakukkfűvel és citromlével, majd kend be vele az oldalast.
A friss rozmaring és kakukkfű sokkal intenzívebb ízt ad, mint a szárított változat. Ha nincs friss, használj szárítottat, de csökkentsd a mennyiségét.
Tedd az oldalast egy sütőtálba, fedd le fóliával, és hagyd pihenni 30 percig a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Ha van rá időd, hagyd az oldalast akár egy éjszakán át pácolódni a hűtőben, hogy még intenzívebbek legyenek az ízek.
Közben a burgonyát és a sárgarépát hámozd meg, majd vágd nagyobb darabokra. A hagymát szintén szeleteld fel.
A zöldségeket nagyjából egyforma méretűre vágd, hogy egyenletesen süljenek meg.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
A sütő előmelegítése biztosítja, hogy az oldalas egyenletesen süljön meg.
Az oldalashoz add hozzá a zöldségeket, locsold meg egy kevés olívaolajjal, és keverd össze.
A zöldségeket is sózd és borsozd meg, hogy ízletesek legyenek.
Fedd le alufóliával, és süsd 180°C-on 60 percig.
A fólia segít megőrizni az oldalas és a zöldségek nedvességtartalmát.
Vedd le a fóliát, emeld a hőmérsékletet 200°C-ra, és süsd további 20-30 percig, amíg az oldalas szép aranybarnára pirul.
Figyeld az oldalast, és ha túl gyorsan barnulna, takard vissza fóliával, hogy ne égjen meg.
Tálald frissen, ízlés szerint friss petrezselyemmel megszórva.
Az oldalast kínálhatod krumplipürével vagy rizzsel is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.