A tofut vágd kockákra. Egy tálban keverd össze az olívaolajat, szójaszószt és az aprított fokhagymát, majd forgasd bele a tofukockákat. Hagyd állni 10 percig.
Minél tovább hagyod a tofut pácolódni, annál ízletesebb lesz. Akár 30 percig is hűtőben pihentetheted.
Melegítsd fel egy serpenyőt, és pirítsd meg a marinált tofut 5-7 perc alatt, amíg aranybarna lesz. Tedd félre.
Ügyelj arra, hogy a serpenyő elég forró legyen, mielőtt a tofut beletennéd, így szép kérget kap. Ne zsúfold túl a serpenyőt, mert akkor a tofu párolódni fog, nem pedig pirulni.
Mosd meg a salátaleveleket, és tépkedd kisebb darabokra. A kígyóuborkát, paradicsomot és répát szeleteld fel tetszőleges méretűre.
A salátaleveleket alaposan mosd meg és szárítsd meg, hogy a saláta ne legyen vizes. Használhatsz salátacentrifugát is.
Egy nagy salátástálban keverd össze a zöldségeket, és locsold meg citromlével. Ízesítsd sóval és borssal.
A citromlé helyett használhatsz más salátaöntetet is, például balzsamecetet vagy olívaolaj és ecet keverékét.
Helyezd a pirított tofut a zöldségek tetejére, és szórd meg szezámmaggal. Azonnal tálald.
A tofut közvetlenül tálalás előtt helyezd a salátára, hogy ne áztassa el a zöldségeket. A szezámmag helyett használhatsz más magvakat is, például napraforgómagot vagy tökmagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.