A rizst alaposan átöblítjük, majd 400 ml vízzel elkezdjük főzni. Kb. 20-25 perc alatt főzzük meg, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.
A rizst jól öblítsük le, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat, és a rizs ne legyen túl ragacsos.
Amikor a rizs elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ha szükséges, adjunk hozzá egy csipet sót.
A sóval a rizs ízét fokozhatjuk, így az onigiri még finomabb lesz.
A tojásokat felverjük, és egy serpenyőben kevés olívaolajjal megpirítjuk. Főzzük őket omlett formában, majd szeleteljük fel vékony csíkokra.
Az omlettet ne süssük túl, hogy lágy és könnyű legyen.
A kész rizst a kezünkben formázzuk kis háromszög alakú onigirikké. Minden egyes onigirit töltsünk meg egy-egy szelet tojással, és formázzuk újra.
A kezünket érdemes vizesíteni, hogy a rizs ne ragadjon hozzá.
A nori alga lapokat egy-egy darabra vágjuk, és az onigiri alapjához tekerjük őket.
A nori alga friss és ropogós legyen, hogy a textúrája jól illeszkedjen a rizshez.
A kész onigirikat egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten pár percig pirítjuk, amíg a külső réteg enyhén meg nem pirul.
A pirítás segít a textúra kialakításában, így az onigiri kívül ropogós, belül pedig puha marad.
A sült onigiriket tálaljuk friss zöldhagymával és egy kevés szójaszósszal.
A szójaszósz és a zöldhagyma friss ízt adnak a kész ételhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.