Sült tojásos onigiri, nori algával tálalva

Sült tojásos onigiri

Az onigiri egy tradicionális japán étel, amelyet gyakran visznek magukkal piknikekre vagy étkezésekhez. A tojásos változat különleges ízt ad a finom rizsnek, miközben a nori alga ropogóssá teszi. A sült verzió egy új szintre emeli a textúrát, és egy igazi különlegességgé válik. Ez az étel a japán konyha egyik klasszikus fogása, amely könnyen elkészíthető és rendkívül finom.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
2 db Tojás
2 lap Nori (tengeri alga)
1 ek. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
0.5 tk.
1 ek. Olívaolaj
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan átöblítjük, majd 400 ml vízzel elkezdjük főzni. Kb. 20-25 perc alatt főzzük meg, amíg a rizs megpuhul és a víz felszívódik.

    A rizst jól öblítsük le, hogy eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat, és a rizs ne legyen túl ragacsos.

    2

    Amikor a rizs elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni. Ha szükséges, adjunk hozzá egy csipet sót.

    A sóval a rizs ízét fokozhatjuk, így az onigiri még finomabb lesz.

    3

    A tojásokat felverjük, és egy serpenyőben kevés olívaolajjal megpirítjuk. Főzzük őket omlett formában, majd szeleteljük fel vékony csíkokra.

    Az omlettet ne süssük túl, hogy lágy és könnyű legyen.

    4

    A kész rizst a kezünkben formázzuk kis háromszög alakú onigirikké. Minden egyes onigirit töltsünk meg egy-egy szelet tojással, és formázzuk újra.

    A kezünket érdemes vizesíteni, hogy a rizs ne ragadjon hozzá.

    5

    A nori alga lapokat egy-egy darabra vágjuk, és az onigiri alapjához tekerjük őket.

    A nori alga friss és ropogós legyen, hogy a textúrája jól illeszkedjen a rizshez.

    6

    A kész onigirikat egy serpenyőben, közepes hőmérsékleten pár percig pirítjuk, amíg a külső réteg enyhén meg nem pirul.

    A pirítás segít a textúra kialakításában, így az onigiri kívül ropogós, belül pedig puha marad.

    7

    A sült onigiriket tálaljuk friss zöldhagymával és egy kevés szójaszósszal.

    A szójaszósz és a zöldhagyma friss ízt adnak a kész ételhez.