Sunagimo yakitori csirke zúzával, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Sunagimo yakitori - csirke zúza

A sunagimo yakitori egy hagyományos japán étel, amelyet a japán BBQ kultúrájában gyakran készítenek. A csirke zúza egy igen ínycsiklandó és különleges húsrész, amelyet fűszeres marinádban pácolnak, majd grilleznek vagy serpenyőben sütnek. A yakitori szó jelentése \'grillezett csirke\', és az étel egyik legismertebb formája, amely különleges fűszerezésének köszönhetően méltán népszerű. Az étel különleges ízét a szójás marinád és a ropogós külső adja, miközben a zúza belseje szaftos és gazdag ízű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke zúza
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Cukor
1 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
2 szál Friss zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
6 db Bambusz nyárs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke zúzát alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.

    A csirke zúzát ne vágd túl apróra, hogy ne száradjon ki a sütés során.

    2

    A szójaszószt, mirint, cukrot, szezámolajat, fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban, hogy egy marinádot kapj.

    A marinádnak kellően sűrűnek kell lennie, hogy jól bevonja a zúzát.

    3

    A csirke zúzákat tedd a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy jól átjárják az ízek.

    Minél tovább hagyod a marinádban, annál ízesebb lesz a zúza. Ha van rá időd, akár 1 órára is hagyhatod.

    4

    Közben készíts elő bambusz nyársakat, és a zúzát húzd fel rájuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak.

    A nyársakat áztathatod vízben, hogy ne égjenek meg a sütés során.

    5

    A zúzákat egy grillen vagy serpenyőben közepes lángon süsd meg, időnként megforgatva őket, amíg szépen megpirulnak, és az ízek összeérnek.

    A zúza akkor lesz tökéletes, ha kívül ropogós és belül szaftos.

    6

    A kész zúzákat szórd meg szezámmaggal, és tálald friss zöldhagymával díszítve.

    A friss zöldhagyma friss ízt ad az ételnek, és színt is biztosít a tálalásnál.