A csirke zúzát alaposan tisztítsd meg, és vágd kisebb darabokra.
A csirke zúzát ne vágd túl apróra, hogy ne száradjon ki a sütés során.
A szójaszószt, mirint, cukrot, szezámolajat, fokhagymát és gyömbért keverd össze egy tálban, hogy egy marinádot kapj.
A marinádnak kellően sűrűnek kell lennie, hogy jól bevonja a zúzát.
A csirke zúzákat tedd a marinádba, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy jól átjárják az ízek.
Minél tovább hagyod a marinádban, annál ízesebb lesz a zúza. Ha van rá időd, akár 1 órára is hagyhatod.
Közben készíts elő bambusz nyársakat, és a zúzát húzd fel rájuk, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak.
A nyársakat áztathatod vízben, hogy ne égjenek meg a sütés során.
A zúzákat egy grillen vagy serpenyőben közepes lángon süsd meg, időnként megforgatva őket, amíg szépen megpirulnak, és az ízek összeérnek.
A zúza akkor lesz tökéletes, ha kívül ropogós és belül szaftos.
A kész zúzákat szórd meg szezámmaggal, és tálald friss zöldhagymával díszítve.
A friss zöldhagyma friss ízt ad az ételnek, és színt is biztosít a tálalásnál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.