Sundae Jeongol Jeongol Jeongol Bokkeum tálalva

Sundae Jeongol Jeongol Jeongol Bokkeum

A Sundae Jeongol Jeongol Jeongol Bokkeum egy hagyományos koreai étel, amely a koreai háztartásokban gyakran szerepel. Eredetileg egy gazdag, ínycsiklandó ételként indult, amit az egész család élvezhetett egy közönséges vacsora alkalmával. A koreai bokkeum ételek jellegzetessége, hogy gyorsan készülnek, gazdag fűszerezéssel és ízesítéssel. A marhahús, a sundae és a póréhagyma kombinációja kiemeli az étel umami ízét, és gazdag tápanyagokban is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Sundae
200 g Marhahús
4 gerezd Fokhagyma
2 db Zöld chili
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 szál Póréhagyma
1 ek. Szezámmag
2 ek. Olaj
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Koriander
1 szál Póréhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sundae-t szeleteld fel, és a póréhagymát is vágd fel apróra.

    A sundae-t érdemes egy kicsit meghámozni, hogy jobban megőrizze a textúráját főzés közben.

    2

    A marhahúst is szeleteld fel, hogy könnyebben piruljon meg. A fokhagymát apróra vágd.

    A marhahúsnak jól meg kell pirulnia, hogy gazdag, ínycsiklandó ízt adjon a fogásnak.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, majd add hozzá a fokhagymát és a marhahúst. Pirítsd, amíg a hús szép barna lesz.

    A marhahús legyen egyenletesen megpirítva, hogy ne maradjon nyers belseje.

    4

    Amikor a hús megsült, add hozzá a sundae-t és a póréhagymát, majd pirítsd tovább 5-7 percig.

    A póréhagyma gyorsan megpuhul, így ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    5

    Szórj rá egy kevés borsot, sót és szójaszószt, hogy ízesítsd a fogást.

    A szójaszósz ad egy kis sós és umami ízt, amely kiemeli a többi hozzávalót.

    6

    Tálalás előtt szórd meg korianderrel és szezámmaggal, hogy frissebbé és ínycsiklandóbbá tedd a fogást.

    A koriander és a szezámmag ad egy kis roppanós textúrát, és segít kiemelni az étel ízeit.