Surströmming sajttal, frissen tálalva, kenyéren

Surströmming sajttal

A surströmming a svéd konyha egyik legelképesztőbb és legkülönlegesebb étkezése. Az erjesztett hering hal rendkívül intenzív ízű, és Svédországban különösen népszerű, főleg hagyományos étkezéseken. Az ételt gyakran pirított kenyéren tálalják, sajttal és friss hagymával. Ez az étel egy különleges ízélményt nyújt a bátraknak, akik szeretnék felfedezni a skandináv gasztronómia világát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 konzerv Surströmming (erjesztett hering)
100 g Kemény sajt
4 szelet Friss kenyér
1 db Hagyma
1 ek. Friss citromlé
1 csokor Friss petrezselyem
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A surströmming konzervet óvatosan nyisd ki, és az erjedt halat vedd ki a levéből. Ha szükséges, öblítsd le, hogy eltávolítsd a felesleges sós levet.

    A surströmming rendkívül erős illatú lehet, így érdemes jól szellőző helyen dolgozni.

    2

    A kemény sajtot reszeld le finomra vagy vágd kis kockákra.

    Ha az ízesítésre szeretnél koncentrálni, válassz egy erősebb ízű sajtot, például cheddar-t vagy gouda-t.

    3

    A hagymát hámozd meg és szeleteld vékony karikákra.

    Ha nem szereted a túl erős hagyma ízt, párold meg a hagymát enyhén egy serpenyőben.

    4

    A kenyér szeleteket pirítsd meg enyhén, hogy ropogósak legyenek, majd tedd egy tányérra.

    A kenyér lehet teljes kiőrlésű is, hogy egy még gazdagabb ízélményt nyújtson.

    5

    Minden pirított kenyérszelet tetejére helyezd a surströmminget, majd szórd meg reszelt sajttal és friss hagymával.

    A friss petrezselyem is remekül illik a tetejére, ha egy kis frissességet szeretnél hozzáadni.

    6

    A kész ételt egy kis citromlével locsold meg és tálald azonnal.

    A citromlé frissességet ad a surströmmingnek, és segít csökkenteni annak erős ízét.