Sururu paradicsomszósszal, gazdag tenger gyümölcseiben gazdag étel

Sururu paradicsomszósszal

A Sururu paradicsomszósszal egy hagyományos spanyol étel, amely a tenger gyümölcseinek és a paradicsom gazdag ízének tökéletes kombinációját kínálja. A sururu kagylóval készült étel évtizedek óta népszerű, különösen a spanyol partvidéken, és az étel alapja a friss paradicsom és a hal alaplé. A friss bazsalikom hozzáadása még különlegesebbé teszi a fogást.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sururu kagyló
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Friss bazsalikom
100 ml Fehér bor
1 csipet Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sururu kagylót alaposan tisztítsd meg és hagyd lecsöpögni.

    A friss kagyló nagyon fontos, ezért győződj meg róla, hogy friss és jól tisztított sururut választasz.

    2

    A paradicsomokat vágd apró kockákra, a hagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd.

    A paradicsomokat forrázd le és hámozd meg, hogy könnyebben felhasználhatóak legyenek a szósszal.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy elkerüld a keserű ízt.

    4

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sót, borsot és egy csipet cukrot. Főzd 10-15 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a szósz sűrűsödni kezd.

    A cukor hozzáadása segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.

    5

    Öntsd hozzá a fehér bort, majd hagyd főzni a szószt további 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A fehér bor felfrissíti a szósz ízét, és segít a paradicsom ízének kiemelésében.

    6

    Amikor a paradicsomszósz elkészült, add hozzá a tisztított sururu kagylókat és főzd további 5-7 percig.

    Ne főzd túl a kagylókat, mert akkor keménnyé válhatnak.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal.

    A bazsalikom friss íze segít kiemelni a szósz aromáját és a kagyló ízét.