Sururu paradicsomsz贸sszal, gazdag tenger gy眉m枚lcseiben gazdag 茅tel

Sururu paradicsomsz贸sszal

A Sururu paradicsomsz贸sszal egy hagyom谩nyos spanyol 茅tel, amely a tenger gy眉m枚lcseinek 茅s a paradicsom gazdag 铆z茅nek t枚k茅letes kombin谩ci贸j谩t k铆n谩lja. A sururu kagyl贸val k茅sz眉lt 茅tel 茅vtizedek 贸ta n茅pszer疟, k眉l枚n枚sen a spanyol partvid茅ken, 茅s az 茅tel alapja a friss paradicsom 茅s a hal alapl茅. A friss bazsalikom hozz谩ad谩sa m茅g k眉l枚nlegesebb茅 teszi a fog谩st.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 30 perc
Teljes 45 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
500 g Sururu kagyl贸
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Ol铆vaolaj
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
1 谩g Friss bazsalikom
100 ml Feh茅r bor
1 csipet Cukor

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A sururu kagyl贸t alaposan tiszt铆tsd meg 茅s hagyd lecs枚p枚gni.

    A friss kagyl贸 nagyon fontos, ez茅rt gy艖z艖dj meg r贸la, hogy friss 茅s j贸l tiszt铆tott sururut v谩lasztasz.

    2

    A paradicsomokat v谩gd apr贸 kock谩kra, a hagym谩t 茅s fokhagym谩t pedig finomra apr铆tsd.

    A paradicsomokat forr谩zd le 茅s h谩mozd meg, hogy k枚nnyebben felhaszn谩lhat贸ak legyenek a sz贸sszal.

    3

    Egy nagy serpeny艖ben hev铆tsd fel az ol铆vaolajat, majd pir铆tsd meg a hagym谩t 茅s fokhagym谩t, am铆g 眉veges nem lesz.

    Ne pir铆tsd t煤l a fokhagym谩t, hogy elker眉ld a keser疟 铆zt.

    4

    Add hozz谩 a felkock谩zott paradicsomot, s贸t, borsot 茅s egy csipet cukrot. F艖zd 10-15 percig, am铆g a paradicsom megpuhul 茅s a sz贸sz s疟r疟s枚dni kezd.

    A cukor hozz谩ad谩sa seg铆t kiegyens煤lyozni a paradicsom savass谩g谩t.

    5

    脰ntsd hozz谩 a feh茅r bort, majd hagyd f艖zni a sz贸szt tov谩bbi 5-10 percig, hogy az 铆zek 枚ssze茅rjenek.

    A feh茅r bor felfriss铆ti a sz贸sz 铆z茅t, 茅s seg铆t a paradicsom 铆z茅nek kiemel茅s茅ben.

    6

    Amikor a paradicsomsz贸sz elk茅sz眉lt, add hozz谩 a tiszt铆tott sururu kagyl贸kat 茅s f艖zd tov谩bbi 5-7 percig.

    Ne f艖zd t煤l a kagyl贸kat, mert akkor kem茅nny茅 v谩lhatnak.

    7

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg friss bazsalikommal.

    A bazsalikom friss 铆ze seg铆t kiemelni a sz贸sz arom谩j谩t 茅s a kagyl贸 铆z茅t.