A sururu kagylót alaposan tisztítsd meg és hagyd lecsöpögni.
A friss kagyló nagyon fontos, ezért győződj meg róla, hogy friss és jól tisztított sururut választasz.
A paradicsomokat vágd apró kockákra, a hagymát és fokhagymát pedig finomra aprítsd.
A paradicsomokat forrázd le és hámozd meg, hogy könnyebben felhasználhatóak legyenek a szósszal.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, hogy elkerüld a keserű ízt.
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, sót, borsot és egy csipet cukrot. Főzd 10-15 percig, amíg a paradicsom megpuhul és a szósz sűrűsödni kezd.
A cukor hozzáadása segít kiegyensúlyozni a paradicsom savasságát.
Öntsd hozzá a fehér bort, majd hagyd főzni a szószt további 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A fehér bor felfrissíti a szósz ízét, és segít a paradicsom ízének kiemelésében.
Amikor a paradicsomszósz elkészült, add hozzá a tisztított sururu kagylókat és főzd további 5-7 percig.
Ne főzd túl a kagylókat, mert akkor keménnyé válhatnak.
Tálalás előtt szórd meg friss bazsalikommal.
A bazsalikom friss íze segít kiemelni a szósz aromáját és a kagyló ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.