A SĂŒtĆtökös rizottĂł egy igazi Ćszi Ă©tel, amely a sĂŒtĆtök Ă©des, gazdag ĂzĂ©t ötvözi a rizottĂł krĂ©mes, gazdag textĂșrĂĄjĂĄval. A rizottĂł alapja a fehĂ©rbor Ă©s a hĂșsleves, melyek segĂtenek kiemelni a sĂŒtĆtök ĂzĂ©t. A sĂŒtĆtök darabok Ă©s a krĂ©mes rizottĂł remek kombinĂĄciĂłt alkotnak, Ă©s egy igazĂĄn tĂĄplĂĄlĂł Ă©s ĂnycsiklandĂł Ă©telt eredmĂ©nyeznek. A receptben a friss fƱszerek, mint a rozmaring Ă©s a kakukkfƱ, hozzĂĄadott mĂ©lysĂ©get biztosĂtanak az Ă©telnek.
Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyƱ, de tĂĄplĂĄlĂł vacsorĂĄhoz, vagy akĂĄr egy ĂŒnnepi asztalra is. A sĂŒtĆtökös rizottĂł nemcsak Ăzletes, hanem egĂ©szsĂ©ges is, mivel a sĂŒtĆtök tele van vitaminokkal Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokkal.
A sĂŒtĆtököt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s sĂŒsd elĆmelegĂtett sĂŒtĆben 200°C-on kb. 20-25 percig, amĂg megpuhul.
A sĂŒtĆtököt sĂŒtheted egy kevĂ©s olĂvaolajjal meglocsolva, Ăgy mĂ©g Ăzletesebb lesz. AlternatĂv megoldĂĄskĂ©nt pĂĄrolhatod is.
Az olĂvaolajon pĂĄrold meg az aprĂłra vĂĄgott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt.
A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg, és ne keseredjen meg.
Add hozzĂĄ a rizst, Ă©s kevergetve pirĂtsd 2-3 percig, majd öntsd hozzĂĄ a fehĂ©rbort.
A rizst addig pirĂtsd, amĂg ĂĄttetszĆvĂ© vĂĄlik. A fehĂ©rbor elpĂĄrologtatja az alkohol tartalmĂĄt, de ha nem szeretnĂ©l hasznĂĄlni, helyettesĂtheted zöldsĂ©gleves alaplĂ©vel.
Fokozatosan adagold hozzĂĄ a forrĂł zöldsĂ©gleves alaplevet, Ă©s közben folyamatosan kevergesd, amĂg a rizs megpuhul.
Fontos, hogy az alaplĂ© forrĂł legyen, mert a hideg alaplĂ© lelassĂtja a fĆzĂ©si folyamatot. A rizst folyamatosan kevergesd, hogy krĂ©mes ĂĄllagĂș legyen.
Amikor a rizs majdnem elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a sĂŒlt sĂŒtĆtököt, a vajat Ă©s a reszelt parmezĂĄnt, majd keverd simĂĄra.
A vajat Ă©s a parmezĂĄnt a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy a rizottĂł krĂ©mes Ă©s gazdag ĂzƱ legyen. A sĂŒtĆtököt Ăłvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze teljesen.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg friss, aprĂtott zsĂĄlyĂĄval.
A zsĂĄlya remekĂŒl passzol a sĂŒtĆtök ĂzĂ©hez. Ha nincs zsĂĄlyĂĄd, hasznĂĄlhatsz rozmaringot vagy petrezselymet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.