KrĂ©mes sĂŒtƑtökös rizottĂł friss parmezĂĄnnal megszĂłrva

SĂŒtƑtökös rizottĂł

A SĂŒtƑtökös rizottĂł egy igazi Ƒszi Ă©tel, amely a sĂŒtƑtök Ă©des, gazdag Ă­zĂ©t ötvözi a rizottĂł krĂ©mes, gazdag textĂșrĂĄjĂĄval. A rizottĂł alapja a fehĂ©rbor Ă©s a hĂșsleves, melyek segĂ­tenek kiemelni a sĂŒtƑtök Ă­zĂ©t. A sĂŒtƑtök darabok Ă©s a krĂ©mes rizottĂł remek kombinĂĄciĂłt alkotnak, Ă©s egy igazĂĄn tĂĄplĂĄlĂł Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©telt eredmĂ©nyeznek. A receptben a friss fƱszerek, mint a rozmaring Ă©s a kakukkfƱ, hozzĂĄadott mĂ©lysĂ©get biztosĂ­tanak az Ă©telnek.

Ez az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs lehet egy könnyƱ, de tĂĄplĂĄlĂł vacsorĂĄhoz, vagy akĂĄr egy ĂŒnnepi asztalra is. A sĂŒtƑtökös rizottĂł nemcsak Ă­zletes, hanem egĂ©szsĂ©ges is, mivel a sĂŒtƑtök tele van vitaminokkal Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokkal.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 250 g Rizottó rizs
⭕ 300 g SĂŒtƑtök
⭕ 50 g Vaj
⭕ 50 g Parmezán sajt
⭕ 750 ml ZöldsĂ©gleves alaplĂ©
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 100 ml FehĂ©rbor
⭕ 1 tk. Só Info
⭕ 0.5 tk. Bors
⭕ 1 csokor Friss zsálya

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A sĂŒtƑtököt hĂĄmozd meg, vĂĄgd kockĂĄkra, Ă©s sĂŒsd elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben 200°C-on kb. 20-25 percig, amĂ­g megpuhul.

    A sĂŒtƑtököt sĂŒtheted egy kevĂ©s olĂ­vaolajjal meglocsolva, Ă­gy mĂ©g Ă­zletesebb lesz. AlternatĂ­v megoldĂĄskĂ©nt pĂĄrolhatod is.

    2

    Az olívaolajon pårold meg az apróra vågott hagymåt és fokhagymåt.

    A hagymåt alacsony långon pårold, hogy ne égjen meg, és ne keseredjen meg.

    3

    Add hozzå a rizst, és kevergetve pirítsd 2-3 percig, majd öntsd hozzå a fehérbort.

    A rizst addig pirĂ­tsd, amĂ­g ĂĄttetszƑvĂ© vĂĄlik. A fehĂ©rbor elpĂĄrologtatja az alkohol tartalmĂĄt, de ha nem szeretnĂ©l hasznĂĄlni, helyettesĂ­theted zöldsĂ©gleves alaplĂ©vel.

    4

    Fokozatosan adagold hozzå a forró zöldségleves alaplevet, és közben folyamatosan kevergesd, amíg a rizs megpuhul.

    Fontos, hogy az alaplĂ© forrĂł legyen, mert a hideg alaplĂ© lelassĂ­tja a fƑzĂ©si folyamatot. A rizst folyamatosan kevergesd, hogy krĂ©mes ĂĄllagĂș legyen.

    5

    Amikor a rizs majdnem elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a sĂŒlt sĂŒtƑtököt, a vajat Ă©s a reszelt parmezĂĄnt, majd keverd simĂĄra.

    A vajat Ă©s a parmezĂĄnt a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy a rizottĂł krĂ©mes Ă©s gazdag Ă­zƱ legyen. A sĂŒtƑtököt Ăłvatosan keverd bele, hogy ne törjön össze teljesen.

    6

    Tálalás elƑtt szórd meg friss, aprított zsályával.

    A zsĂĄlya remekĂŒl passzol a sĂŒtƑtök Ă­zĂ©hez. Ha nincs zsĂĄlyĂĄd, hasznĂĄlhatsz rozmaringot vagy petrezselymet is.