Suya marhahússal, pörkölt mogyoróval és korianderrel tálalva

Suya marhahússal

A Suya egy népszerű nyugat-afrikai étel, amelyet általában fűszeres pörkölt földimogyoróval és friss korianderrel tálalnak. A marhahús vagy csirkehús pörkölését követően a hús ropogós és ínycsiklandó, amely minden falatban élményt ad. Az étel hagyományosan utcai étkezésként van jelen, és egyedülálló fűszerezése miatt számos afrikai kultúrában megtalálható. Az otthoni elkészítés is lehetőséget ad arra, hogy a friss, gazdag ízeket a saját konyhánkban élvezhessük.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (például szűzpecsenye)
4 gerezd Fokhagyma
100 g Pörkölt földimogyoró
2 ek. Tamarind szósz
2 ek. Szójaszósz
3 ek. Olívaolaj
2 db Piros chili
1 csokor Cilantro (friss koriander)
1 csipet
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb, egyenlő darabokra, hogy könnyen megsülethessen.

    A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy az egész hús megfelelően megsülethessen.

    2

    A pörkölt földimogyorót töröld le, majd tedd egy mozsárba és törjétek porrá.

    A pörkölt földimogyoró adja a suya étel alap ízét, ezért használj friss pörkölt mogyorót a legjobb ízhatásért.

    3

    A fokhagymát apróra vágd, és a chilivel együtt keverd össze a szójaszósszal, tamarind szósszal, olívaolajjal és egy csipet sóval és borssal.

    A chili mennyiségét az egyéni ízlésed szerint állíthatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elegendő.

    4

    A pörkölt mogyoróport és a fokhagymás szószt alaposan keverd össze, és tedd bele a hússzeleteket. Hagyja pihenni egy-két órát, hogy a hús átvegye a fűszereket.

    A pihentetési idő segít a húsnak abban, hogy jobban átvegye a fűszereket és még ízletesebbé váljon.

    5

    Egy grillen vagy serpenyőben süsd meg a húst közepes lángon, amíg mindkét oldala szép aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne süsd túl a húst, hogy megőrizzük a szaftosságát és ne legyen száraz.

    6

    Miután a hús elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald a suya-t egy kis friss citromlével.

    A koriander friss, ízesítő hatású, és a citromlé kiemeli a hús ízét.