A marhahúst vágd kisebb, egyenlő darabokra, hogy könnyen megsülethessen.
A hús szeletelésénél ügyelj arra, hogy egyenletes darabokat kapj, hogy az egész hús megfelelően megsülethessen.
A pörkölt földimogyorót töröld le, majd tedd egy mozsárba és törjétek porrá.
A pörkölt földimogyoró adja a suya étel alap ízét, ezért használj friss pörkölt mogyorót a legjobb ízhatásért.
A fokhagymát apróra vágd, és a chilivel együtt keverd össze a szójaszósszal, tamarind szósszal, olívaolajjal és egy csipet sóval és borssal.
A chili mennyiségét az egyéni ízlésed szerint állíthatod, ha nem szereted a csípőset, kevesebb chili is elegendő.
A pörkölt mogyoróport és a fokhagymás szószt alaposan keverd össze, és tedd bele a hússzeleteket. Hagyja pihenni egy-két órát, hogy a hús átvegye a fűszereket.
A pihentetési idő segít a húsnak abban, hogy jobban átvegye a fűszereket és még ízletesebbé váljon.
Egy grillen vagy serpenyőben süsd meg a húst közepes lángon, amíg mindkét oldala szép aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne süsd túl a húst, hogy megőrizzük a szaftosságát és ne legyen száraz.
Miután a hús elkészült, szórd meg friss korianderrel, és tálald a suya-t egy kis friss citromlével.
A koriander friss, ízesítő hatású, és a citromlé kiemeli a hús ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.