A túrót tedd egy nagy tálba, és egy villával alaposan törd át, hogy sima, krémes állagot kapj. A túró legyen jól lecsöpögtetve, hogy ne legyen túl vizes.
A túró nedvességét papírtörlővel is leitatathatod, hogy a tészta ne legyen túl vizes.
Adj hozzá cukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót, sütőport, és keverd jól össze. Ezután lassan add hozzá a lisztet és zabpelyhet, és dolgozd bele a tésztába. Ha a tészta túl ragadós, adj még hozzá egy kis lisztet.
A zabpehely hozzáadása egy extra rostot ad, de ha túl durva az állaga, akkor áztathatod egy kicsit tejben, hogy puhább legyen.
Formálj a tésztából kb. 5-6 cm átmérőjű kis korongokat. Használhatsz lisztezett kezet, hogy könnyebben formázható legyen a tészta.
A túrós tészta formázásakor ügyelj arra, hogy a tészta ne legyen túl ragadós, különben nem tudod szépen formázni.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat közepes lángon. Ha az olaj elérte a megfelelő hőmérsékletet, tedd bele a túrós korongokat, és süsd őket aranybarnára mindkét oldalon.
A megfelelő hőmérséklet akkor van, ha egy kis darab tészta rögtön sülni kezd, amint a serpenyőbe teszed.
Miután megsültek, szedd ki őket papírtörlőre, hogy lecsöpögjön róluk a felesleges olaj. Tálald melegen tejföllel vagy lekvárral.
A zabpehely egyedi ízt ad a syrnikinek, próbálj más ízesített zabpelyhet is, mint például fahéjas vagy vaníliás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.