A ghee-t melegítsd fel egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten.
A ghee-t lassan melegítsd, hogy ne égjen meg, és a finom ízek megmaradjanak.
A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.
A szezámmagot ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, különben megéghet. Csak annyi időt adj neki, hogy friss és aromás legyen.
Amikor a ghee már felolvadt, add hozzá a pirított szezámmagot, és keverd össze.
Ellenőrizd, hogy a ghee ne legyen túl forró, hogy a szezámmag ne égjen meg.
Adj hozzá egy csipet sót, hogy kiemelje az ízeket, és alacsony hőmérsékleten főzd össze az összes hozzávalót 5-10 percig.
Ha szeretnéd, a sót egy kevés friss fokhagymával is helyettesítheted, hogy egy fokhagymás ízt kapjon.
Hagyd a ghee-t hűlni, majd szűrd le egy szűrőn vagy gézen, hogy a szezámmagdarabok ne maradjanak benne.
A szűrés segít abban, hogy a ghee tiszta és sima legyen, és megőrizze a finom aromákat.
Tálalás előtt tárold a ghee-t légmentesen záródó edényben.
A szezámmagos ghee sokáig eláll, ha hűvös, száraz helyen tartod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.