Szezámmagos ghee, frissen készítve

Szezámmagos ghee

A szezámmagos ghee az indiai konyhában egy hagyományos étel, amely az olvasztott ghee gazdag ízét és a szezámmag aromáját ötvözi. Az indiai konyha alapvető zsiradékaként a ghee nagyon népszerű, míg a szezámmag hozzáadása különleges ízt és egészséges zsírokat ad a zsiradéknak. Ezt az ételt gyakran használják főzéshez, de önállóan is fogyasztható, mint egy gazdag, aromás fűszer.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Ghee
2 ek. Szezámmag
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A ghee-t melegítsd fel egy kis lábasban alacsony hőmérsékleten.

    A ghee-t lassan melegítsd, hogy ne égjen meg, és a finom ízek megmaradjanak.

    2

    A szezámmagot egy száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna színt nem kap.

    A szezámmagot ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, különben megéghet. Csak annyi időt adj neki, hogy friss és aromás legyen.

    3

    Amikor a ghee már felolvadt, add hozzá a pirított szezámmagot, és keverd össze.

    Ellenőrizd, hogy a ghee ne legyen túl forró, hogy a szezámmag ne égjen meg.

    4

    Adj hozzá egy csipet sót, hogy kiemelje az ízeket, és alacsony hőmérsékleten főzd össze az összes hozzávalót 5-10 percig.

    Ha szeretnéd, a sót egy kevés friss fokhagymával is helyettesítheted, hogy egy fokhagymás ízt kapjon.

    5

    Hagyd a ghee-t hűlni, majd szűrd le egy szűrőn vagy gézen, hogy a szezámmagdarabok ne maradjanak benne.

    A szűrés segít abban, hogy a ghee tiszta és sima legyen, és megőrizze a finom aromákat.

    6

    Tálalás előtt tárold a ghee-t légmentesen záródó edényben.

    A szezámmagos ghee sokáig eláll, ha hűvös, száraz helyen tartod.