A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Forró vízben 10-12 percig főzzük, amíg megpuhul.
A krumpli ne főjön túl, mert akkor a püré túl folyós lesz.
Miután megfőtt a krumpli, jól lecsöpögtetjük és krumplinyomóval pépesítjük.
Ha nem szeretnénk túl sima pürét, egy kis apró darabos krumplit is hagyhatunk benne.
A hagymát finomra aprítjuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajon üvegesre pároljuk.
Ne pirítsuk túl a hagymát, mert akkor megkeseredhet.
A hagymát hozzáadjuk a krumplipüréhez, majd ízesítjük sóval, borssal, és jól összekeverjük.
Ellenőrizzük az ízeket, hogy szükség esetén több sót vagy borsot adjunk hozzá.
A krumplimasszát diónyi golyókká formáljuk.
Ha a kezed ragadós, vizes kézzel dolgozz, hogy könnyebben formázható legyen.
A golyókat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül szezámmagba hempergetjük.
A szezámmagból ne sajnáljuk, mert a ropogós réteg így lesz tökéletes.
Forró olajban süssük ki a korokkét, amíg aranybarnák nem lesznek.
A megfelelő hőmérséklet biztosítása érdekében tesztelhetünk egy kis darab tésztát az olajban. Ha az azonnal sülni kezd, akkor jó a hőmérséklet.
A kész korokkét papírtörlőn lecsöpögtetjük, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.
Ha túl sokáig hagyjuk papírtörlőn, akkor elveszítheti a ropogós textúráját, ezért gyorsan tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.