Szezámmagos korokke, koreai ropogós étel szezámmal

Szezámmagos korokke

A korokke egy tradicionális koreai étel, amely friss zöldségekből, illetve tésztából készült, és forró olajban sül ki ropogósra. A szezámmag hozzáadása egy különleges ízt ad az ételnek, amely bármilyen étkezéshez remek választás. Egy könnyed falat, amely a koreai konyha ízvilágát tükrözi.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Krumpli
3 ek. Szezámmag
1 db Hagyma
2 szál Zöldhagyma
1 db Tojás
2 ek. Liszt
1 csipet
1 csipet Bors
500 ml Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A krumplit meghámozzuk és felkockázzuk. Forró vízben 10-12 percig főzzük, amíg megpuhul.

    A krumpli ne főjön túl, mert akkor a püré túl folyós lesz.

    2

    Miután megfőtt a krumpli, jól lecsöpögtetjük és krumplinyomóval pépesítjük.

    Ha nem szeretnénk túl sima pürét, egy kis apró darabos krumplit is hagyhatunk benne.

    3

    A hagymát finomra aprítjuk, majd egy serpenyőben egy kevés olajon üvegesre pároljuk.

    Ne pirítsuk túl a hagymát, mert akkor megkeseredhet.

    4

    A hagymát hozzáadjuk a krumplipüréhez, majd ízesítjük sóval, borssal, és jól összekeverjük.

    Ellenőrizzük az ízeket, hogy szükség esetén több sót vagy borsot adjunk hozzá.

    5

    A krumplimasszát diónyi golyókká formáljuk.

    Ha a kezed ragadós, vizes kézzel dolgozz, hogy könnyebben formázható legyen.

    6

    A golyókat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül szezámmagba hempergetjük.

    A szezámmagból ne sajnáljuk, mert a ropogós réteg így lesz tökéletes.

    7

    Forró olajban süssük ki a korokkét, amíg aranybarnák nem lesznek.

    A megfelelő hőmérséklet biztosítása érdekében tesztelhetünk egy kis darab tésztát az olajban. Ha az azonnal sülni kezd, akkor jó a hőmérséklet.

    8

    A kész korokkét papírtörlőn lecsöpögtetjük, hogy megszabaduljunk a felesleges olajtól.

    Ha túl sokáig hagyjuk papírtörlőn, akkor elveszítheti a ropogós textúráját, ezért gyorsan tálaljuk.