A csirkehúst szeleteljük fel vékony csíkokra. A tojást verjük fel egy tálban.
A csirkehúsnak egyenletes szeletekre kell esnie, hogy minden darab egyformán sülhessen.
A csirkehús csíkokat először a tojásba, majd a kukoricakeményítőbe mártjuk. Ezután forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük őket.
Fontos, hogy az olaj elég forró legyen a megfelelő ropogós eredményhez. Tesztelhetjük egy kis darab csirkével.
A zöldpaprikát, vöröshagymát és sárgarépát szeleteljük fel vékony csíkokra.
A zöldségeket érdemes vékonyan szeletelni, hogy gyorsan átforrósodjanak és megtartsák a ropogósságukat.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pár percig pirítsuk őket.
A fokhagyma és gyömbér gyorsan átvonja az olajat, de ne pirítsuk túl, mert keserű ízt adhat.
Adjuk hozzá az édes-savanyú szószt, a szójaszószt, a cukrot, ecetet, sót és borsot. Főzzük 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.
Az édes-savanyú szósz különböző márkái különböző ízűek lehetnek, figyeljünk rá, hogy a kívánt ízt érjük el.
Hozzáadjuk a ropogósra sült csirkehús csíkokat és jól összekeverjük a szószban.
Ne keverjük túl sokáig a csirkét a szószban, hogy a ropogós héja megmaradjon.
Tálaljuk a szezámmaggal megszórva, és kínáljuk rizs mellé.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.