Szezámmagos Tangsuyuk

Szezámmagos Tangsuyuk

A Tangsuyuk a kínai konyha egyik legismertebb étele, amely az édes-savanyú ízek és a ropogós csirkehús tökéletes egyensúlyát képviseli. Az étel különösen népszerű Dél-Koreában, de világszerte ismert és kedvelt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús
3 ek. Kukoricakeményítő
1 db Tojás
2 ek. Szezámmag
1 db Vöröshagyma
1 db Sárgarépa
1 db Zöldpaprika
150 ml Édes-savanyú szósz
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
200 ml Olaj
2 ek. Cukor
2 ek. Ecet
1 csipet
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst szeleteljük fel vékony csíkokra. A tojást verjük fel egy tálban.

    A csirkehúsnak egyenletes szeletekre kell esnie, hogy minden darab egyformán sülhessen.

    2

    A csirkehús csíkokat először a tojásba, majd a kukoricakeményítőbe mártjuk. Ezután forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük őket.

    Fontos, hogy az olaj elég forró legyen a megfelelő ropogós eredményhez. Tesztelhetjük egy kis darab csirkével.

    3

    A zöldpaprikát, vöröshagymát és sárgarépát szeleteljük fel vékony csíkokra.

    A zöldségeket érdemes vékonyan szeletelni, hogy gyorsan átforrósodjanak és megtartsák a ropogósságukat.

    4

    Egy serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a gyömbért, majd adjuk hozzá a zöldségeket. Pár percig pirítsuk őket.

    A fokhagyma és gyömbér gyorsan átvonja az olajat, de ne pirítsuk túl, mert keserű ízt adhat.

    5

    Adjuk hozzá az édes-savanyú szószt, a szójaszószt, a cukrot, ecetet, sót és borsot. Főzzük 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik.

    Az édes-savanyú szósz különböző márkái különböző ízűek lehetnek, figyeljünk rá, hogy a kívánt ízt érjük el.

    6

    Hozzáadjuk a ropogósra sült csirkehús csíkokat és jól összekeverjük a szószban.

    Ne keverjük túl sokáig a csirkét a szószban, hogy a ropogós héja megmaradjon.

    7

    Tálaljuk a szezámmaggal megszórva, és kínáljuk rizs mellé.