Szezámmagos Tangyuan, kínai édesség rizsliszt gombócokkal és szezámmaggal

Szezámmagos Tangyuan

A Szezámmagos Tangyuan egy hagyományos kínai desszert, amely rizslisztből készült gombócokban található pörkölt szezámmag. Az étel gazdag édességében és különleges ízében, amelyet a szezámmag és az édes vörös babpaszta egyedülálló kombinációja ad. A gombócokat forró vízben főzik, és gyakran szezámolajjal és cukorral tálalják, hogy még gazdagabbá váljon az ízélmény.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Gluténmentes rizsliszt
100 g Szezámmag
50 g Édes vörös babpaszta
1 ek. Szezámolaj
3 ek. Cukor
300 ml Főtt víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet tedd egy tálba, és fokozatosan add hozzá a forró vizet, majd gyúrd össze, amíg sima, rugalmas tésztát nem kapsz.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyen formázható legyen.

    2

    A szezámmagot pörköld meg egy serpenyőben, majd tedd félre.

    A pörkölés segít kiemelni a szezámmag ízét és gazdagítja az ételt.

    3

    Formálj kis gombócokat a tésztából, majd minden gombóc közepébe helyezz egy kis édes vörös babpasztát.

    A gombócok ne legyenek túl nagyok, mert így könnyebben főnek meg.

    4

    A gombócokat forró vízben főzd addig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.

    A gombócok akkor készültek el, amikor már a víz tetején úsznak.

    5

    Amikor a gombócok készre főttek, szűrd le őket, és tálald szezámolajjal és cukorral megszórva.

    A szezámolaj hozzáadása különleges ízt ad a gombócoknak, míg a cukor kiemeli az édességét.