Mosd meg a szilvákat alaposan, majd vágd ketté és távolítsd el a magokat. Ezután szeleteld vékonyra.
A szilva fajtája befolyásolja az ízt. Próbáld ki különböző fajtákkal, hogy megtaláld a kedvenced.
A vaníliarudat hosszában vágd ketté, és kapard ki a magokat egy kés hegyével. Az egész rudat és a magokat is használd fel.
A vanília aroma intenzívebb, ha a rudat is a ciderbe teszed.
Egy nagy kancsó aljára helyezd a szilvaszeleteket és a vaníliát. Egy fakanállal enyhén nyomkodd meg a szilvát, hogy kiengedje az ízét.
Óvatosan nyomkodd, ne pépesítsd a szilvát, csak annyira, hogy kiengedje a levét.
Add hozzá a mézet és a citromlevet, majd alaposan keverd össze, hogy a méz feloldódjon.
A citromlé segít megőrizni a szilva színét és friss ízt ad a cidernek.
Öntsd hozzá az almalevet, és hagyd állni 10-15 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább áll, annál intenzívebb lesz az íze. Akár egy éjszakát is hagyhatod a hűtőben.
Töltsd meg a kancsót jégkockákkal, majd öntsd hozzá a szénsavas vizet. Keverd meg finoman, hogy a szénsav megmaradjon.
A szénsavas vizet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a cider minél pezsgőbb legyen.
Tálald a cider-t hűtött poharakban, szilvaszeletekkel és egy kis vaníliarúddarabbal díszítve.
Díszítésként használhatsz friss mentalevelet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.