Szójaszószos-marhahúsos bao bun étel tálalva

Szójaszószos-marhahúsos bao bun

A bao bun a kínai konyha hagyományos gőzölt kenyérszerű tésztája, amely világszerte népszerűvé vált különféle töltelékekkel. A szójaszószos-marhahúsos változat a klasszikus és modern ízek találkozását képviseli – gazdag, umamiban bővelkedő fogás. Ahogy a fokhagyma és gyömbér illata keveredik a szójaszószos marhahússal, a levegőt betölti az étvágygerjesztő aromák kavalkádja. A puha, meleg bao tészta és a szaftos, ragacsos szójaszószos hús tökéletes harmóniát alkot, a friss uborka és újhagyma pedig frissességet és ropogósságot ad. Ez a recept ideális egy hétvégi ebédhez, baráti összejövetelre vagy bármikor, amikor különlegeset szeretnél főzni – gyorsan és látványosan!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra 10 perc
2130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt (búzaliszt)
1 tk. Száraz élesztő
20 g Cukor
160 ml Langyos víz
300 g Marhahús (lapocka, puhára főzve és tépve)
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Barnacukor
1 tk. Fokhagyma (zúzott)
1 tk. Gyömbér (reszelt)
1 tk. Szezámolaj
50 g Uborka (vékony szeletek)
1 db Újhagyma (apróra vágva)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a lisztet, élesztőt és cukrot, majd add hozzá a langyos vizet. Gyúrd sima tésztává, fedd le, és hagyd kelni 1 órát meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas.

    2

    Oszd a tésztát 8-10 részre, formázd oválissá, hajtsd félbe és helyezd sütőpapírral bélelt párolóba. Párold 10-12 percig, amíg puhává válik.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a bao bunok leragadjanak a pároló aljára. Ha nincs párolód, használhatsz egy nagy edényt és egy szűrőt.

    3

    Egy serpenyőben hevíts szezámolajat, majd pirítsd meg benne a fokhagymát és gyömbért. Add hozzá a főtt, tépett marhahúst, szójaszószt és barnacukrot. Párold 8-10 percig, amíg besűrűsödik és bevonja a húst.

    A marhahúst előző nap is megfőzheted, így időt spórolhatsz. A barnacukor mélyebb ízt ad a szósznak, de helyettesítheted fehér cukorral is.

    4

    A bao-kat óvatosan nyisd szét. Töltsd meg a szójaszószos marhahússal, majd helyezz rá uborkaszeleteket és szórd meg aprított újhagymával.

    A bao bunokat ne töltsd túl, különben nehéz lesz őket bezárni. Az uborka és az újhagyma frissességet és roppanósságot ad a fogásnak.

    5

    Tálald azonnal. Extra élvezetért kínálj mellé csípős szószt vagy szezámmaggal szórd meg. A szójaszószos töltelék és a friss zöldségek kiválóan kiegészítik egymást.

    A bao bunokat melegen tálald, mert akkor a legfinomabbak. Kínálj mellé különböző szószokat, hogy mindenki a saját ízlésének megfelelően ízesíthesse.