SzĂłjaszĂłszos-marhahĂșsos bao bun Ă©tel tĂĄlalva

SzĂłjaszĂłszos-marhahĂșsos bao bun

A bao bun a kĂ­nai konyha hagyomĂĄnyos gƑzölt kenyĂ©rszerƱ tĂ©sztĂĄja, amely vilĂĄgszerte nĂ©pszerƱvĂ© vĂĄlt kĂŒlönfĂ©le töltelĂ©kekkel. A szĂłjaszĂłszos-marhahĂșsos vĂĄltozat a klasszikus Ă©s modern Ă­zek talĂĄlkozĂĄsĂĄt kĂ©pviseli – gazdag, umamiban bƑvelkedƑ fogĂĄs. Ahogy a fokhagyma Ă©s gyömbĂ©r illata keveredik a szĂłjaszĂłszos marhahĂșssal, a levegƑt betölti az Ă©tvĂĄgygerjesztƑ aromĂĄk kavalkĂĄdja. A puha, meleg bao tĂ©szta Ă©s a szaftos, ragacsos szĂłjaszĂłszos hĂșs tökĂ©letes harmĂłniĂĄt alkot, a friss uborka Ă©s Ășjhagyma pedig frissessĂ©get Ă©s ropogĂłssĂĄgot ad. Ez a recept ideĂĄlis egy hĂ©tvĂ©gi ebĂ©dhez, barĂĄti összejövetelre vagy bĂĄrmikor, amikor kĂŒlönlegeset szeretnĂ©l fƑzni – gyorsan Ă©s lĂĄtvĂĄnyosan!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra 10 perc
2130 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Liszt (bĂșzaliszt)
⭕ 1 tk. SzĂĄraz Ă©lesztƑ
⭕ 20 g Cukor
⭕ 160 ml Langyos víz
⭕ 300 g MarhahĂșs (lapocka, puhĂĄra fƑzve Ă©s tĂ©pve)
⭕ 3 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Barnacukor
⭕ 1 tk. Fokhagyma (zĂșzott)
⭕ 1 tk. GyömbĂ©r (reszelt)
⭕ 1 tk. Szezámolaj
⭕ 50 g Uborka (vĂ©kony szeletek)
⭕ 1 db Újhagyma (apróra vágva)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, Ă©lesztƑt Ă©s cukrot, majd add hozzĂĄ a langyos vizet. GyĂșrd sima tĂ©sztĂĄvĂĄ, fedd le, Ă©s hagyd kelni 1 ĂłrĂĄt meleg helyen.

    A tészta akkor jó, ha elvålik az edény falåtól és rugalmas.

    2

    Oszd a tĂ©sztĂĄt 8-10 rĂ©szre, formĂĄzd ovĂĄlissĂĄ, hajtsd fĂ©lbe Ă©s helyezd sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt pĂĄrolĂłba. PĂĄrold 10-12 percig, amĂ­g puhĂĄvĂĄ vĂĄlik.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a bao bunok leragadjanak a pĂĄrolĂł aljĂĄra. Ha nincs pĂĄrolĂłd, hasznĂĄlhatsz egy nagy edĂ©nyt Ă©s egy szƱrƑt.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts szezĂĄmolajat, majd pirĂ­tsd meg benne a fokhagymĂĄt Ă©s gyömbĂ©rt. Add hozzĂĄ a fƑtt, tĂ©pett marhahĂșst, szĂłjaszĂłszt Ă©s barnacukrot. PĂĄrold 8-10 percig, amĂ­g besƱrƱsödik Ă©s bevonja a hĂșst.

    A marhahĂșst elƑzƑ nap is megfƑzheted, Ă­gy idƑt spĂłrolhatsz. A barnacukor mĂ©lyebb Ă­zt ad a szĂłsznak, de helyettesĂ­theted fehĂ©r cukorral is.

    4

    A bao-kat Ăłvatosan nyisd szĂ©t. Töltsd meg a szĂłjaszĂłszos marhahĂșssal, majd helyezz rĂĄ uborkaszeleteket Ă©s szĂłrd meg aprĂ­tott ĂșjhagymĂĄval.

    A bao bunokat ne töltsd tĂșl, kĂŒlönben nehĂ©z lesz Ƒket bezĂĄrni. Az uborka Ă©s az Ășjhagyma frissessĂ©get Ă©s roppanĂłssĂĄgot ad a fogĂĄsnak.

    5

    TĂĄlald azonnal. Extra Ă©lvezetĂ©rt kĂ­nĂĄlj mellĂ© csĂ­pƑs szĂłszt vagy szezĂĄmmaggal szĂłrd meg. A szĂłjaszĂłszos töltelĂ©k Ă©s a friss zöldsĂ©gek kivĂĄlĂłan kiegĂ©szĂ­tik egymĂĄst.

    A bao bunokat melegen tĂĄlald, mert akkor a legfinomabbak. KĂ­nĂĄlj mellĂ© kĂŒlönbözƑ szĂłszokat, hogy mindenki a sajĂĄt Ă­zlĂ©sĂ©nek megfelelƑen Ă­zesĂ­thesse.