A marhahúst vágd kisebb darabokra (kb. 3-4 cm-es szeletekre), és tedd félre.
Minél kisebbek a hús darabok, annál gyorsabban átjárja a fűszeres pác.
A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, a hagymát pedig vékony karikákra szeleteld.
A friss gyömbér a legjobb, mert friss ízt ad a szósznak.
Keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a szezámolajat és a vizet egy tálban, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért.
A barna cukor segít abban, hogy a szósz karamellizálódjon a sütés alatt.
A szezámmagot és a vékonyra szeletelt hagymát is add hozzá, és keverd jól össze.
A szezámmag gazdag ízt ad, míg a hagyma segít a szósz sűrítésében.
A pácot öntsd a húsra, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól összekeveredjenek.
Ha van időd, hagyd egy órán át állni a hűtőben a pácban.
Egy serpenyőt forrósíts fel, és tedd bele a bepácolt húst. Pirítsd mindkét oldalát aranybarnára.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden darab szépen megpiruljon.
Amikor a hús minden oldala megpirult, önts rá a maradék pácot, és főzd tovább alacsony hőmérsékleten 10-15 percig.
A lassú főzés segít, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és a szósz belesűrűsödjön.
Tálald a szószos galbit melegen, szórj rá egy kis szezámmagot és friss koriandert.
A koriander friss, citrusos ízt ad az ételhez, és jól illik a gazdag szószhoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.