Szószos Galbi tálalva, szezámmaggal és korianderrel

Szószos Galbi

A Galbi egy klasszikus koreai étel, amelyet hagyományosan grillen készítenek, de a szószos változata is rendkívül népszerű. A szósz íze édes és sós, és az étel a szójaszósz, a gyömbér és a szezámolaj egyedi kombinációjával készül. A Galbi tálalásakor a koriander frissességet ad, a szezámmag pedig extra ízt és textúrát biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (csont nélküli oldalas)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
1 cm Gyömbér
2 ek. Szezámolaj
200 ml Víz
1 db Piros chili paprika
1 ek. Szezámmag
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb darabokra (kb. 3-4 cm-es szeletekre), és tedd félre.

    Minél kisebbek a hús darabok, annál gyorsabban átjárja a fűszeres pác.

    2

    A fokhagymát és a gyömbért apróra vágd, a hagymát pedig vékony karikákra szeleteld.

    A friss gyömbér a legjobb, mert friss ízt ad a szósznak.

    3

    Keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a szezámolajat és a vizet egy tálban, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és gyömbért.

    A barna cukor segít abban, hogy a szósz karamellizálódjon a sütés alatt.

    4

    A szezámmagot és a vékonyra szeletelt hagymát is add hozzá, és keverd jól össze.

    A szezámmag gazdag ízt ad, míg a hagyma segít a szósz sűrítésében.

    5

    A pácot öntsd a húsra, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy az ízek jól összekeveredjenek.

    Ha van időd, hagyd egy órán át állni a hűtőben a pácban.

    6

    Egy serpenyőt forrósíts fel, és tedd bele a bepácolt húst. Pirítsd mindkét oldalát aranybarnára.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy minden darab szépen megpiruljon.

    7

    Amikor a hús minden oldala megpirult, önts rá a maradék pácot, és főzd tovább alacsony hőmérsékleten 10-15 percig.

    A lassú főzés segít, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és a szósz belesűrűsödjön.

    8

    Tálald a szószos galbit melegen, szórj rá egy kis szezámmagot és friss koriandert.

    A koriander friss, citrusos ízt ad az ételhez, és jól illik a gazdag szószhoz.