Tacos de Pato tálalva

Tacos de Pato

A Tacos de Pato egy különleges mexikói taco, amely a kacsahús gazdag ízvilágát ötvözi az édes-savanykás narancslével és a pikáns fűszerekkel. A kacsa egy prémium alapanyag, amelyet gyakran használnak ünnepi fogásokhoz, de ebben a receptben egyszerűen és gyorsan elkészíthető. A lime és a koriander frissessége tökéletesen ellensúlyozza a kacsa szaftosságát és a pác intenzív ízét. Ha egy elegáns, de könnyen elkészíthető mexikói fogást keresel, ez a taco tökéletes választás!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Kacsamell
100 ml Narancslé
1 ek. Méz
50 ml Szójaszósz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros chili paprika
1 cs. Friss koriander
2 db Lime
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Őrölt kömény
1 tk. Füstölt paprika
1 tk.
1 tk. Feketebors
10 db Kukoricalisztből készült tortillák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tálban keverd össze a narancslevet, mézet, szójaszószt, köményt, füstölt paprikát, sót és borsot.

    A páclét alaposan keverd össze, hogy a méz teljesen feloldódjon.

    2

    Dörzsöld be a kacsamellet a páclével, és hagyd állni legalább 2 órán át, de lehetőleg egy éjszakán keresztül.

    Minél tovább pácolod a kacsamellet, annál ízletesebb lesz. A legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben hagyod.

    3

    Egy forró serpenyőben süsd a kacsamellet bőrös oldalával lefelé 4-5 percig, majd fordítsd meg és süsd további 3-4 percig.

    A kacsamellet közepes lángon süsd, hogy a bőre ropogós legyen, a belseje pedig ne száradjon ki. Ha túl gyorsan sül a bőre, vedd lejjebb a lángot.

    4

    Vedd ki a kacsamellet, hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld vékony csíkokra.

    A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon. Szeletelés előtt feltétlenül pihentesd a kacsamellet.

    5

    Aprítsd fel a hagymát, chili paprikát és koriandert, majd szeleteld fel a lime-ot.

    A koriander szárát is aprítsd fel, mert az is ízes.

    6

    Melegítsd fel a tortillákat egy száraz serpenyőben vagy közvetlenül láng fölött, hogy kissé megpiruljanak.

    A tortillákat nedves konyharuhába csavarva is melegen tarthatod, miután felmelegítetted őket.

    7

    Töltsd meg a tortillákat a szeletelt kacsával, majd szórd meg friss korianderrel és apróra vágott hagymával.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz összehajtani és enni.

    8

    Tálalás előtt facsarj rá friss lime levet, hogy fokozd az ízeket.

    A lime levét kínáld külön is, hogy mindenki a saját ízlése szerint adagolhassa.