Tacos de Res con Salsa Tamarindo tálalva

Tacos de Res con Salsa Tamarindo

A Tacos de Res con Salsa Tamarindo egy izgalmas mexikói fogás, amely a tamarind gyümölcs savanykás édességét ötvözi a lassan főtt, omlós marhahússal. A tamarindot évszázadok óta használják a mexikói konyhában különböző szószokhoz és marinádokhoz, mivel egyedi, mély ízt ad az ételeknek. Ez az étel tökéletes egyensúlyt teremt az édes, savanyú és enyhén csípős ízek között. Ha szereted a különleges ízkombinációkat, ezt a receptet imádni fogod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 20 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
600 g Marhahús (lapocka vagy szegy)
1 db Fehér hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 db Babérlevél
1 tk.
0.5 tk. Bors
80 g Tamarindpép
2 ek. Barna cukor
2 ek. Almaecet
1 db Jalapeño paprika
1 db Lime
10 g Friss koriander
1 ek. Olívaolaj
8 db Kukoricaliszt tortilla

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, majd egy fazékban tedd fel főni hideg vízben a hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, sóval és borssal. Főzd lassú tűzön 2 órán át, amíg a hús omlós lesz.

    A lassú főzés a titka az omlós marhahúsnak. Ne siettesd a folyamatot! A húsleves alaplé is felhasználható később.

    2

    Közben készítsd el a tamarind szószt: a tamarindpépet keverd össze az almaecettel, a barna cukorral és a finomra vágott jalapeñóval egy kis lábosban.

    A tamarindpép savanykás ízt ad a szósznak. Ha nem kapsz tamarindpépet, használhatsz tamarind koncentrátumot is, de kevesebbet, mert koncentráltabb.

    3

    Lassú tűzön melegítsd a tamarind keveréket, amíg a cukor felolvad és a szósz enyhén besűrűsödik, körülbelül 5-7 perc alatt.

    Ne forrald a szószt, mert megéghet. A szósz akkor jó, ha sűrű, de még folyékony.

    4

    Ha a marhahús megpuhult, szedd ki a fazékból, és két villa segítségével tépkedd szálakra.

    A húst érdemes kicsit hűlni hagyni, mielőtt szálakra téped, hogy ne égesd meg magad.

    5

    A tortillákat melegítsd fel száraz serpenyőben, hogy rugalmasak legyenek.

    A tortillákat ne hagyd a serpenyőben túl sokáig, mert kiszáradhatnak és törékennyé válhatnak. Csak addig melegítsd, amíg rugalmasak nem lesznek.

    6

    Töltsd meg a tortillákat a szálakra szedett marhahússal, majd kanalazz rá a tamarind szószból.

    Ne töltsd túl a tortillákat, mert nehéz lesz összehajtani és enni.

    7

    Szórd meg friss korianderrel, facsarj rá lime levet, és azonnal tálald!

    A koriander és a lime frissességet és savasságot ad a tacónak. Ha nem szereted a koriandert, helyettesítheted petrezselyemmel.