Tacu Tacu hagymával, tojással tálalva, aranybarna rizs és bab keveréke

Tacu Tacu hagymával

A Tacu Tacu egy tradicionális perui étel, amelyet gyakran készítenek maradék rizsből és babból, és ínycsiklandó módon pirítanak meg. Az étel először a fekete rabszolgaság idején vált népszerűvé, amikor a perui emberek kreatívan használták fel a maradékokat. Az étel alapját a főtt rizs és bab adja, amelyet fokhagymával, hagymával és egyéb fűszerekkel tesznek még ízletesebbé. A tojás a tetején ad egy különleges ízt és gazdagítja az ételt. Képzeld el, ahogy az étel illata betölti a konyhát, miközben a pirított rizs és bab keveréke egyesül a tojás finom ízével.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Főtt rizs
200 g Főtt bab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika
2 db Tojás

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben melegítsd fel, majd add hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsd meg őket közepes lángon, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymát alacsony hőfokon pirítsd, hogy édes és ízes legyen, ne égjen meg.

    2

    Amikor a hagyma megpirult, add hozzá a főtt rizst és a főtt babot. Sózd, borsozd és fűszerezd a paprikával, majd keverd jól össze.

    A babot előzőleg enyhén pürésítheted, hogy a rizs könnyebben összekeveredjen vele.

    3

    A rizses-babos keveréket egyenletesen terítsd el a serpenyőben, és közepes lángon pirítsd 10-15 percig, amíg az alja szépen meg nem kérgesedik.

    Ne keverd meg folyamatosan, hogy a rizs alja szép aranybarna kérget kapjon.

    4

    Miközben a tacu tacu pirul, a tojásokat külön serpenyőben süsd meg, hogy a sárgája lágy maradjon.

    A tojások fehérjét alacsony hőmérsékleten süsd, hogy ne keményedjenek meg túl gyorsan.

    5

    Amikor a tacu tacu elkészült, tálald egy tányérra, és a tetejére helyezd a megsült tojásokat.

    Tálalás előtt egy kevés extra paprikát szórhatsz a tetejére, hogy még ízesebb legyen.