Tacu-tacu steak-kel, steak szeletek tálalva rizses babos keverékkel, friss korianderrel díszítve

Tacu-tacu steak-kel

A Tacu-tacu egy hagyományos perui étel, amely a rizs és bab fűszeres keverékéből készül. Eredetileg a maradék ételből készült, amit a helyi háztartásokban újrahasznosítottak, így ma már egy népszerű perui étkezés. A tacu-tacuhoz gyakran adnak különféle húsokat, például steaket, hogy egy kiadós, ízletes ételt kapjanak. A steak szeletek a rizs és bab keverékével kombinálva különleges ízélményt nyújtanak, amit a koriander és a friss zöldségek egészítenek ki.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
150 g Fekete bab
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Piros paprika
2 ek. Olívaolaj
300 g Steak (marha)
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst főzd meg a csomagolás utasításai szerint. A fekete babot öblítsd le és tedd félre.

    A rizst érdemes egy kis sóval és egy kis olívaolajjal főzni, hogy ízesebb legyen.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a piros paprikát vágd csíkokra.

    A hagymát és fokhagymát apróra vágva könnyebben átveszik az ízeket, és gyorsabban megpuhulnak.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát és paprikát. Pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    Ne hagyd megégni a fokhagymát, mert keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a főtt rizst és fekete babot a serpenyőbe, és keverd össze. Sózd és borsozd ízlés szerint, majd pirítsd tovább 5 percig.

    A rizs és a bab együttes sütése kiemeli az ízeket és segít, hogy egy-egy falat a legjobb ízélményt nyújtsa.

    5

    Közben készítsd el a steaket. A steak mindkét oldalát sózd, borsozd, majd süsd 3-4 percig mindkét oldalon, amíg közepesen átsült lesz.

    Ha szereted a steak-et jól átsülve, akkor hagyd sütni egy kicsit tovább.

    6

    Miután a steak elkészült, vágd fel vékony szeletekre, és tálald a rizses babos keverékkel. A tetejére szórj friss koriandert.