A bárányhúst darabold fel, majd egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat. Süsd meg a bárányhúst, amíg egy enyhe aranybarna színt nem kap.
A bárányhúst ne túl zsúfoltan süsd, hogy minden darab szépen megpiruljon. Ha szükséges, dolgozz kisebb adagokban.
Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd dinszteld őket a hús mellett, amíg üvegesedni nem kezdenek.
Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy csipet sót a hagymához, hogy gyorsabban engedje ki a levét.
A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a húshoz. Fűszerezd római köménnyel, fűszerpaprikával, és szórj rá a fűszerkeverékből is.
A tagine fűszerkeveréke az étel karakterét adja, ezért válassz jó minőségű keveréket!
Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak, körülbelül 45 percig.
A tagine ételt érdemes hosszabb ideig főzni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne hagyd ki a pihenési időt sem!
A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg friss korianderrel.
A citromlé frissítő ízt ad, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.