Klasszikus tagine marhahússal, gazdag zöldségekkel tálalva, fűszeres öntettel

Tagine marhahússal

A Tagine egy híres marokkói étel, amelyet egy különleges edényben, szintén \'tagine\' néven ismernek. Az étel gazdag fűszerekkel, húsokkal és zöldségekkel készül. Az egyik legismertebb változata marhahússal, és gyakran mazsolát vagy olívabogyót is adnak hozzá, hogy egyensúlyozzák a fűszeres ízeket. Az étel története a marokkói nomádok konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Ez a recept a klasszikus ízeket és friss fűszereket ötvözi, amelyek a tagine ételt olyan különlegessé teszik.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
1 l Húsleves alap
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Sárgarépa
2 db Cukkinik
3 db Paradicsom
1 csokor Cilantro (koriander)
1 tk. Római kömény
1 tk. Fűszerpaprika
3 ek. Olívaolaj
1 ek. Citrus (citromlé)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst darabold fel, majd egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat. Süsd meg a marhahúst, amíg egy enyhe aranybarna színt nem kap.

    A marhahúst ne túl zsúfoltan süsd, hogy minden darab szépen megpiruljon. Ha szükséges, dolgozz kisebb adagokban.

    2

    Adj hozzá apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd dinszteld őket a hús mellett, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    Ha szeretnéd, hozzáadhatsz egy csipet sót a hagymához, hogy gyorsabban engedje ki a levét.

    3

    A sárgarépát, cukkinit és paradicsomot vágd fel és add hozzá a húshoz. Fűszerezd római köménnyel, fűszerpaprikával, és szórj rá a fűszerkeverékből is.

    A tagine fűszerkeveréke az étel karakterét adja, ezért válassz jó minőségű keveréket!

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd a tagine-t lassú tűzön, amíg a hús és a zöldségek teljesen megpuhulnak, körülbelül 45 percig.

    A tagine ételt érdemes hosszabb ideig főzni, hogy az ízek jól összeérjenek. Ne hagyd ki a pihenési időt sem!

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg friss korianderrel.

    A citromlé frissítő ízt ad, és segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.