Klasszikus tagine sárgarépával, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Tagine sárgarépával

A tagine egy tradicionális marokkói étel, amelyet egy különleges edényben, szintén \'tagine\' néven ismernek. Az étel gazdag fűszerekkel és zöldségekkel készül. A sárgarépás tagine egy könnyedebb verzió, amely a zöldségek és a fűszerek egyedülálló kombinációját kínálja. A tagine története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és azóta világszerte elterjedt. Ez a recept friss, ízes ételt alkot, amely tökéletes választás egy ínycsiklandó, vegetáriánus étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sárgarépa
1 l Húsleves alap
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépákat hámozd meg és vágd fel kis darabokra. A hagymát és fokhagymát is apróra vágd.

    A sárgarépát vágd egyenletes darabokra, hogy az étel minden része egyformán megpuhuljon.

    2

    Egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Dinszteld őket, amíg üvegesedni nem kezdenek.

    A hagymát ne hagyd túl sokáig a tűzön, hogy ne égjen meg, csak üvegesedjen.

    3

    Add hozzá a felvágott sárgarépát, majd fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel és fűszerpaprikával. Keverd jól össze.

    A fűszerek frissessége fontos, válassz jó minőségű tagine fűszerkeveréket.

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd rá a fedőt. Főzd lassú tűzön, amíg a sárgarépák megpuhulnak, körülbelül 30 percig.

    A lassú főzés segít, hogy az ízek jobban összeérjenek, és a sárgarépa megőrizze a frissességét.

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet és szórd meg friss korianderrel.

    A citromlé frissítő ízt ad az ételnek, és kiemeli a fűszerek gazdagságát.