Klasszikus tagine zöldségekkel, gazdag fűszerekkel tálalva, friss korianderrel

Tagine zöldségekkel

A Tagine egy hagyományos marokkói étel, amelyet egy speciális tagine edényben készítenek. A zöldséges változata tökéletes választás azok számára, akik valami könnyed, de ínycsiklandó fogásra vágynak. Az étel gazdag fűszerekben és zöldségekben, amelyek marokkói ízeket és frissességet adnak. A tagine története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és ma már világszerte elterjedt. A zöldségek kombinációja és a friss fűszerek teszik ezt az ételt olyan különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
2 db Cukkini
3 db Paradicsom
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Fűszerkeverék (tagine)
1 tk. Római kömény
1 tk. Fűszerpaprika
1 csokor Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé
1 l Húsleves alap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket (sárgarépa, cukkini, paradicsom) hámozd meg és vágd fel kis darabokra. A hagymát és fokhagymát is aprítsd fel.

    A zöldségeket hasonló méretű darabokra vágd, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    Egy nagy lábasban vagy tagine edényben hevítsd az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Dinszteld őket, amíg üvegesednek.

    Ne hagyd túl sokáig a hagymát, mert könnyen megéghet.

    3

    Add hozzá a felvágott zöldségeket, majd fűszerezd a tagine fűszerkeverékkel, római köménnyel és fűszerpaprikával. Keverd jól össze.

    A fűszerkeverék biztosítja az étel autentikus ízét, próbálj friss fűszereket használni!

    4

    Öntsd fel a húsleves alapot, és tedd a fedőt az edényre. Főzd lassú tűzön, amíg a zöldségek megpuhulnak, körülbelül 40 percig.

    A tagine edény segít abban, hogy az ízek jól összeérjenek, így hosszú főzési idővel gazdag ízvilágot kapsz.

    5

    A végén öntsd rá a friss citromlevet, és szórd meg friss korianderrel.

    A citromlé frissítő ízt ad, és a koriander segít kiemelni a fűszerek gazdagságát.