Taiyaki curryval tálalva, friss korianderrel díszítve

Taiyaki curryval

A taiyaki egy klasszikus japán édesség, amelyet gyakran édes töltelékkel, mint például vörösbabpasztával vagy csokoládéval készítenek. Azonban, hogy egy érdekesebb ízt adjon, az éttermi változatok egyre inkább sós töltelékkel is készülnek. A curryval töltött taiyaki egy újabb innováció, amely a japán konyha hagyományait ötvözi a modern gasztronómiai technikákkal, így egy fűszeres és gazdag ízélményt kínál.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Taiyaki tészta
2 ek. Curry por
200 g Főtt csirkehús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 ml Kókusztej
1 tk.
1 tk. Bors
2 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A curryval elkészítjük a tölteléket. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.

    A curry porral és friss fokhagymával intenzívebb ízeket érhetünk el.

    2

    Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a curry port, és keverd jól össze.

    A curry port pirítani segít kiemelni az ízeket. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.

    3

    Miután a curry por jól elkeveredett, add hozzá a főtt csirkehúst, a kókusztejet, a sót és a borsot. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.

    A kókusztej krémes alapot ad a currynek, ami kellemesen lágyítja az ízeket.

    4

    A taiyaki tésztát elkészítjük a csomagolás szerint, majd egyenletesen formázzuk a taiyaki hal formát.

    A tésztát ne tedd túl vastagra, hogy a külső réteg ropogós maradjon, míg a belső töltelék krémes.

    5

    A formázott tésztába töltsd bele a curryval töltött csirkehúst, majd zárd le a formát.

    Ügyelj arra, hogy a tésztát jól zárd le, hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés során.

    6

    Melegítsd elő a taiyaki sütőt, majd süsd a tésztát 3-5 percig, amíg a külső réteg aranybarnára sül.

    Ha nincs taiyaki sütőd, egy normál serpenyőben is megsütheted őket, folyamatosan forgatva.

    7

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel a taiyakit, és azonnal tálald.

    A koriander frissessége segít kiemelni a curry gazdag ízét.