A curryval elkészítjük a tölteléket. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, majd egy serpenyőben hevítsük fel az olajat.
A curry porral és friss fokhagymával intenzívebb ízeket érhetünk el.
Add hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsd 3-4 percig, amíg üveges nem lesz. Ezután add hozzá a curry port, és keverd jól össze.
A curry port pirítani segít kiemelni az ízeket. Ügyelj arra, hogy ne égjen meg.
Miután a curry por jól elkeveredett, add hozzá a főtt csirkehúst, a kókusztejet, a sót és a borsot. Főzd a keveréket 5-7 percig, amíg az ízek összeérnek.
A kókusztej krémes alapot ad a currynek, ami kellemesen lágyítja az ízeket.
A taiyaki tésztát elkészítjük a csomagolás szerint, majd egyenletesen formázzuk a taiyaki hal formát.
A tésztát ne tedd túl vastagra, hogy a külső réteg ropogós maradjon, míg a belső töltelék krémes.
A formázott tésztába töltsd bele a curryval töltött csirkehúst, majd zárd le a formát.
Ügyelj arra, hogy a tésztát jól zárd le, hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés során.
Melegítsd elő a taiyaki sütőt, majd süsd a tésztát 3-5 percig, amíg a külső réteg aranybarnára sül.
Ha nincs taiyaki sütőd, egy normál serpenyőben is megsütheted őket, folyamatosan forgatva.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel a taiyakit, és azonnal tálald.
A koriander frissessége segít kiemelni a curry gazdag ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.