A friss gyömbért hámozd meg és reszeld le. Ha erősebb ízt szeretnél, használj nagyobb mennyiséget, de ne túl sokat, hogy ne nyomja el a tojás ízét.
A gyömbért frissen reszelve használd, hogy megőrizze intenzív ízét és aromáját.
A tojásokat egy tálban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.
A tojásos keverék legyen sima, hogy az omlett egyenletesen süljön. Ha szeretnéd, szűrőn is átpasszírozhatod a masszát, hogy még simább legyen.
Egy serpenyőt melegíts fel közepes lángon, és olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojásos keverék egy részét, és egyenletesen oszlasd el.
A serpenyőt ne melegítsd túl, hogy a tojás szépen lassan, egyenletesen süljön meg.
Amikor az omlett alja kezd megszilárdulni, szórd meg a reszelt gyömbérrel. A gyömbért a tojás közepére is halmozhatod, hogy erősebb ízt kapjon.
A gyömbért ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy megőrizze friss ízét.
Miután a tojás és a gyömbér már összesült, óvatosan hajtsd félbe az omlettet. Továbbra is közepes lángon süsd, amíg a teljes omlett átmelegedett és a kívánt formát elérted.
Ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy a tojás ne száradjon ki és ne legyen túl száraz.
Miután az omlett kész, tedd egy vágódeszkára, és vágd fel szeletekre. Tálald azonnal, frissen.
A szeleteléshez használj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.