Tamagoyaki póréhagymåval, omlett gazdag póréhagymås töltelékkel

Tamagoyaki póréhagymåval

A Tamagoyaki, vagy japĂĄn omlett, egy hagyomĂĄnyos Ă©tel a japĂĄn konyhĂĄban, amit reggelire vagy bento dobozokban fogyasztanak. Az omlettet több rĂ©tegben sĂŒtik, hogy lĂĄgy Ă©s krĂ©mes textĂșrĂĄt kapjon. A pĂłrĂ©hagyma hozzĂĄadĂĄsa kĂŒlönleges Ă­zvilĂĄgot ad a fogĂĄsnak, Ă­gy a tojĂĄs gazdag Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt. Az Ă©tel tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs reggelire vagy könnyƱ vacsorĂĄra, kĂŒlönösen azok szĂĄmĂĄra, akik egĂ©szsĂ©ges Ă©s tĂĄplĂĄlĂł Ă©tkezĂ©seket keresnek.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
340 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 4 db Tojás
⭕ 50 ml Víz
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 100 g PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 ek. Vaj
⭕ 1 tk. Szezámmag
⭕ 0.5 tk. Só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt alaposan mosd meg, majd vĂĄgd fel vĂ©kony karikĂĄkra. Egy serpenyƑben pici olajjal vagy vajjal pirĂ­tsd meg a pĂłrĂ©hagymĂĄt, amĂ­g enyhĂ©n megpuhul.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne sĂŒsd tĂșl, hogy megƑrizze a ropogĂłs textĂșrĂĄjĂĄt Ă©s friss Ă­zĂ©t.

    2

    A tojåsokat egy tålban felvered a vízzel, szójaszósszal és cukorral. Jól keverd össze, amíg a cukor feloldódik.

    A tojĂĄsos keverĂ©k legyen sima, hogy az omlett egyenletesen sĂŒljön. Ha szeretnĂ©d, szƱrƑn is ĂĄtpasszĂ­rozhatod a masszĂĄt, hogy mĂ©g simĂĄbb legyen.

    3

    Egy serpenyƑt melegĂ­ts fel közepes lĂĄngon, Ă©s olvaszd meg benne a vajat. Öntsd bele a tojĂĄsos keverĂ©k egy rĂ©szĂ©t, Ă©s egyenletesen oszlasd el.

    A serpenyƑt ne melegĂ­tsd tĂșl, hogy a tojĂĄs szĂ©pen lassan, egyenletesen sĂŒljön meg.

    4

    Amikor az omlett alja kezd megszilĂĄrdulni, a közepĂ©re halmozd a megpirĂ­tott pĂłrĂ©hagymĂĄt. Ha szĂŒksĂ©ges, a pĂłrĂ©hagyma fölĂ© szĂłrhatsz mĂ©g egy kevĂ©s tojĂĄst.

    A pĂłrĂ©hagymĂĄt ne rakd tĂșl vastagon, hogy a tojĂĄs könnyen feltekercselhetƑ legyen körĂŒlötte.

    5

    MiutĂĄn a tojĂĄs Ă©s a pĂłrĂ©hagyma mĂĄr összesĂŒlt, Ăłvatosan hajtsd fĂ©lbe az omlettet. TovĂĄbbra is közepes lĂĄngon sĂŒsd, amĂ­g a teljes omlett ĂĄtmelegedett Ă©s a kĂ­vĂĄnt formĂĄt elĂ©rted.

    Ne hagyd tĂșl sokĂĄig a serpenyƑben, hogy a tojĂĄs ne szĂĄradjon ki Ă©s ne legyen tĂșl szĂĄraz.

    6

    Miutån az omlett kész, tedd egy vågódeszkåra, és vågd fel szeletekre. Tålald azonnal, frissen.

    A szeleteléshez hasznålj éles kést, hogy szép egyenletes szeleteket kapj.